Η συνταγή για Χοιρινή Τηγανιά με Ρακόμελο είναι πολύ απλή και θέλει λίγο χρόνο. Ακολουθήστε τα βήματα παρακάτω και τέτοια χοιρινή τηγανιά δεν θα έχετε δοκιμάσει ξανά!
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
400 γρ σπάλα χοιρινή
50 ml ρακί
1 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια, κατάλληλα για τηγανιά. Στη συνέχεια κόβουμε σε αντίστοιχα κομμάτια το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε καλά τη χοιρινή σπάλα μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές της και προσθέτουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι για να σοταριστεί και αυτό.
Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι και αρχίσει να καραμελώνει, σβήνουμε τη χοιρινή τηγανιά με τη ρακί και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε το θυμαρίσιο μέλι.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της εστίας, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε την τηγανιά να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
Σερβίρουμε αμέσως την Χοιρινή Τηγανιά με Ρακόμελο και την απολαμβάνουμε με Κρητική ρακί.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός τα “έψαλλε” στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την ψήφιση του γάμου ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
-
H Kami Girl στο facebook: EΛΑ ΝΑ KANOYME ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ....
-
Σε μια συγκλονιστική ανάρτηση προχώρησε μια γυναίκα που έχει χάσει τον άνδρα της από οξεία μυελογενή λευχαιμία στο Αττικό νοσοκομείο,
-
Συνεχίζονται τα προειδοποιητικά βίντεο για την Συνθήκη της Πανδημίας, η οποία επιδιώκεται να ψηφιστεί τον Μάιο και κατά πολλούς θα επιφέρε...
-
Κασσινα Βασιλικη Eίναι η γνώμη μου ΛΕΕΙ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΤΗΣ :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου