Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά!    Παναγιώτης  Λαφαζάνης: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά! Γενικευμένη διαγραφή ιδιωτικών χρεών!

      Αν ΛΑ.Ε, μαζί με άλλα κινήματα και συλλογικότητες, δεν είχαμε αντιδράσει μαζικά στους πλειστηριασμούς, αυτή την ώρα η Ελληνική Κοινωνία θα ζούσε έναν πολύ χειρότερο εφιάλτη με δεκάδες χιλιάδες οικογένειες ξεσπιτωμένες και με τεράστιες απώλειες λαϊκών περιουσιών!
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, στη συνέντευξη του στο Liberal.gr και στον Βασ. Γεώργα, υπογραμμίζει ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών αποτελεί μια από τις καλύτερες στιγμές στη χώρα τα τελευταία χρόνια και ότι το κίνημα αυτό διέσωσε την χώρα από ένα πολύ χειρότερο κοινωνικό και οικονομικό εφιάλτη, τον οποίο θα ζούσε, αν είχε προχωρήσει το τσουνάμι των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας και λουκέτου σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αυτό το κίνημα εμπόδισε.
Ο Π. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά και τόνισε ότι η λύση στο γόρδιο δεσμό τραπεζών – κόκκινων δανείων και υπερχρέωσης ιδιωτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και η γενικευμένη διαγραφή χρεών (Σεισάχθεια), πράγμα απαραίτητο πρώτα απ’ όλα για την επανεκκίνηση, την αναζωογόνηση και την ανασύνταξη της οικονομίας. Τόνισε δε, ότι η Σεισάχθεια, γενικευμένη διαγραφή χρεών, είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά πολύ ρεαλιστική πρόταση! Άλλωστε, ένα είδος “Σεισάχθειας” σε όφελος, όμως, των fund κάνουν οι τράπεζες όταν πουλάνε στην κερδοσκοπία τα κόκκινα δάνεια μέχρι 3% και 2%.
Για να προωθηθεί αποτελεσματικά η “Σεισάχθεια”, ο Π. Λαφαζάνης θεωρεί ό,τι η πρόταση πακέτο της ΛΑ.Ε για μετάβαση στο Εθνικό Νόμισμα, διαγραφή Δημόσιου Χρέουςεθνικοποίηση των τραπεζών, ανακεφαλαιοποίηση τους μέσω της νέας υπό Εθνικό Έλεγχο Κεντρικής Τράπεζας και ευρεία διαγραφή χρεών, αποτελεί την πιο πρόσφορη αφετηρία για να ανασάνει η χώρα και να μπει με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα σε ένα νέο δρόμο ανασυγκρότησης και ελπίδας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις