Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

VIDEO Καταλονία - ΧΑΟΣ: Η στιγμή που Αστυνομικοί εισβάλουν και παίρνουν τις κάλπες!

Καταλονία: Συγκρούσεις Αστυνομικών με ψηφοφόρους στους δρόμους και εισβολές της Αστυνομίας σε εκλογικά τμήματα, βία και τραυματίες είναι το σκηνικό στην Ισπανία



Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν σε εκλογικά κέντρα, καθώς η αστυνομία προσπαθεί να εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, επιχειρώντας να απομακρύνει τους πολίτες που βρίσονταν εκεί.

Ηδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πολλά βίντεο με συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, ακόμη και μπροστά σε μικρά παιδιά, ή με τους εκπροσώπους του νόμου να τραβούν με τη βία ηλικιωμένους.

Μάλιστα, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, των Podemos, δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες με αιμόφυρτους ηλικιωμένους ψηφοφόρους και το ερώτημα «Μαριάνο Ραχόι αυτή είναι η νίκη σου;»




Οι αστυνομικοί κατάσχουν από τα εκλογικά κέντρα κάλπες και ψηφοδέλτια. 


Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με το δημοψήφισμα στην Καταλονία, ένα είναι βέβαιο: οι Καταλανοί έχουν κερδίσει κατά κράτος την ισπανική κυβέρνηση σε επίπεδο επικοινωνίας! Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Ραχόϊ λάτρης της “σκληρής γραμμή” που περιλαμβάνει όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στα βίντεο πολύ και αχρείαστη βία έχει υποστεί τεράστια ήττα.


Είτε ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας,είτε γίνει ή δεν γίνει αποδεκτό το όποιο αποτέλεσμα, ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε τη κρίση η κυβέρνηση Ραχόϊ,απλά ανέβαλε -άγνωστο για πόσο- την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ ψήφισε στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας από την Ισπανία, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα,παρά την εισβολή της αστυνομίας στο εκλογικό κέντρο της Ζιρόνα.

Λίγο μετά το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων στην Καταλονία αστυνομικοί απέκλεισαν το αθλητικό κέντρο της Ζιρόνα όπου πρόκειται να ψηφίσει ο Πουτζεμόντ προκειμένου να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Στη συνέχεια εισέβαλαν στον χώρο για να κατασχέσουν ψηφοδέλτια και κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις