Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Το ΠΟΤΑΜΙ στην ΕΑΒ

Επίσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του Ποταμιού αποτελούμενη από τον βουλευτή και γραμματέα Κοινοβουλευτικού Έργου Γιώργο Μαυρωτά,
τον πολιτικό υπεύθυνο του Τομέα Άμυνας Γιώργο Τσιτσιλιάνο και τον εμπειρογνώμονα του Τομέα Χρυσόστομο Ζάκα.

Τους εκπροσώπους του Κινήματος υποδέχθηκαν θερμά ο πρόεδρος της εταιρείας Ζαχαρίας Γκίκας, ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Μαζαράκος και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Χαράλαμπος Παπασπύρου.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθησε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, έγινε πλήρης ενημέρωση σε σχέση με τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και για τις προοπτικές της εταιρείας.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν με λεπτομέρεια το μελλοντικό πρόγραμμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16, το πρόβλημα της διαθεσιμότητας και ο πιθανός εκσυγχρονισμός των Μ-2000 και C-130 καθώς και η εξέλιξη του προγράμματος της αναβάθμισης των P-3B.

Τέλος, έγινε αναφορά στην παρακράτηση του 20% των εσόδων της εταιρείας από το Υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή παλαιών δανείων, γεγονός που δεν επιτρέπει στην εταιρεία να αναπνεύσει οικονομικά. Η ΕΑΒ έχει εκθέσει το ζήτημα στο αρμόδιο υπουργείο για τη μείωση του ποσοστού παρακράτησης σε ένα εύλογο ποσοστό της τάξης του 5%. Ωστόσο, το Υπουργείο Οικονομικών κωφεύει εδώ και πολύ καιρό με αρνητικά αποτελέσματα για την εξέλιξη των προγραμμάτων.

Το Ποτάμι επαναλαμβάνει εμφατικά ότι η ΕΑΒ διαθέτει εύρος δυνατοτήτων και εφόσον υπάρξει οριζόντιος συντονισμός των Υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών σε συνεννόηση με τη Γενική Διεύθυνση εξοπλισμών και την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, η εταιρεία μπορεί να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις