Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Κοινωνικό μέρισμα: Με ΑΜΚΑ και IBAN η ηλεκτρονική αίτηση ΣΕ ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ... ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ!

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΦΩΤΙΟΥ
Κοινωνικό μέρισμα: Με ΑΜΚΑ και IBAN η ηλεκτρονική αίτηση στο koinonikomerisma.gr - Τι θα πρέπει να κάνουν οι φιλοξενούμενοι

Η κα Φωτίου εξήγησε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα
δημιουργηθεί «Μπαίνεις με τον ΑΜΚΑ μέσα για να δηλώσεις το κινητό σου ,το email σου και το ΙΒΑΝ. 
Έρχονται όλα προσυμπληρωμένα μπροστά σου, δηλαδή η φορολογική δήλωση του 2016.Το Α21 αναφέρει το φορολογητέο σου εισόδημα.Όχι να υπολογίσεις τεκμαρτό.Είναι αυτόματο το σύστημα .Εάν έχεις φιλοξενούμενους, πρέπει κάθε φιλοξενούμενος να μπει στην ίδια πλατφόρμα και να δηλώσει το φορολογητέο του εισόδημα. Προστίθενται όλα τα φορολογητέα εισοδήματα και βγαίνει το μέρισμα που θα πάρει το νοικοκυριό».

Η κ. Φωτίου ανέφερε επίσης ότι το μέρισμα είναι ακατάσχετο και δεν προσμετράται στο εισόδημα των δικαιούχων.

Τα παραπάνω ανέφερε η κ. Φωτίου και αναφερόμενη στην υπεραπόδοση του ΕΦΚΑ ,τόνισε ότι ενώ είχε προϋπολογιστεί έλλειμμα 900 εκατομ. ευρώ ο ΕΦΚΑ έχει πλεόνασμα κοντά στο 1,300.
«Οι νέες θέσεις εργασίας επίσης κάπου απέδωσαν,το θετικό ισοζύγιο έχει μια σημαντική συμβολή σε εισφορές.Η υπεραπόδοση του ΕΦΚΑ ,προήλθε από μια τεράστια εξοικονόμηση».

Η υπουργός ανέφερε ότι «καμία απόφαση του δικαστηρίου δεν υποχρεώνει να δώσουμε πίσω τις παρακρατηθείσες εισφορές υγείας και είναι πολιτική μας βούληση η επιστροφή.Πολλά εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν τη σύνταξή τους ν΄αυξάνει από αυτές τις επιστροφές».

Σχετικά με τις ΥΚΩ υπογράμμισε ότι: «Περιμένουμε μία πολύ σημαντική μείωση του ΚΟΤ μέσω της επιδότησης των ΥΚΩ. Η ενεργειακή φτώχεια είναι πολύ υψηλή και χρειαζόμαστε να αποφύγουμε κάθε άνοδο των τιμολογίων και να καταφέρουμε να χαμηλώσουμε τα τιμολόγια που αφορούν τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες»

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news η σελίδα για τις αιτήσεις θα είναι η Koinonikomerisma.gr.

Τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις