Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

NEA TEXNIKH - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΤΟΥ MY PIZZA PROJECT

Η καλύτερη συνταγή για ιταλική σπιτική πίτσα μέχρι σήμερα, θεωρώ ότι ήταν η συνταγή που είχα γράψει πριν κάποια χρόνια προερχόμενη απ’ την πρώην σύζυγό μου εξ’ Ιταλίας. Το ίδιο και ο κόσμος μάλλον, μια και την έκανε #1 στις αναζητήσεις του Google. Όλα αυτά όμως μέχρι τώρα!

pitsaΓιατί πλέον, η καλύτερη ιταλική σπιτική πίτσα, είναι αυτή που σας παρουσιάζω εδώ (με διαφορά μάλιστα απ’ την προηγούμενη). Η σπιτική πίτσα όπως την προτείνει το MyPizza Project, του Γιώργου Χριστοδουλόπουλου. Ενός νέου ανθρώπου ο οποίος με έχει εντυπωσιάσει όσο λίγοι, για την επαγγελματικά εμπεριστατωμένη και εμπορικά ολοκληρωμένη προσέγγισή του απέναντι στη μαγειρική καινοτομία και την εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών του καταναλωτή.
Η πίτσα του MyPizza Project, βρήκε μια πανέξυπνη τεχνική χρησιμοποιώντας μια μαντεμένια πλάκα βάσης, για να λύσει το πιο βασικό τεχνικό πρόβλημα κάθε οικιακού φούρνου ώστε η ζύμη να γίνει όσο πρέπει τραγανή απ’ έξω και ταυτόχρονα αφράτη από μέσα, ενώ τα υλικά από πάνω να παραμένουν ζωντανά και ζουμερά. Γιατί αυτή είναι η ιδανική υφή μιας ιταλικής πίτσας από παραδοσιακή πιτσαρία.
SPITIKI PIZZA - σπιτικη ζύμη πίτσαςΤο τεχνικό αυτό πρόβλημα ανάγεται στη περιορισμένη δυνατότητα ενός οικιακού φούρνου να ανεβάσει θερμοκρασία στο σημείο που απαιτείται για να ψηθεί σωστά η ζύμη. Επίσης ο τρόπος που μεταδίδεται αυτή η θερμότητα, διαφέρει από τον κλασικό ξυλόφουρνο, όπου γίνεται παραδοσιακά η ιδανική παρασκευή πίστας. Και ενώ όλοι μας το έχουμε διαπιστώσει, οι λύσεις που προσφέρονταν στην αγορά με διάφορες κεραμικές και απλές μεταλλικές πλάκες ως βάσεις, δεν είχαν σοβαρά αποτελέσματα. Το χάιδευαν το θέμα, αντί να το λύνουν. Αλλά πλέον το λύσαμε και μάλιστα το λύσαμε made in Greece.
Και επειδή η λύση με τη μαντεμένια πλάκα του MyPizza Project είναι εξαιρετική, ικανοποιώντας όλες μας τις προσδοκίες, αποφασίσαμε να την προβάλλουμε όσο μπορούμε, ώστε και οι αναγνώστες μας να απολαύσουν τέλεια πίτσα σπίτι τους και να ενισχύσουμε ταυτόχρονα, μια σωστή, καινοτομική επιχειρηματική προσπάθεια.

Τι πέτυχε το MyPizza Project

SPITIKI PIZZA -  - σπιτικη ζύμη πίτσαςΓια όσους δεν θα μπουν στον κόπο να διαβάσουν το αναλυτικό άρθρο πιο κάτω, (θα χάσουν βέβαια…) να δηλώσω σ’ αυτό το σημείο τα τέσσερα πιο σημαντικά συμπεράσματα για την τέλεια οικιακή Ιταλική πίτσα μέσω της πρότασης του MyPizza Project που δοκιμάστηκε ολοκληρωμένα σπίτι μας, σε πραγματικές συνθήκες, από 8 άτομα, λάτρεις της ιταλικής πίτσας:
Πρώτον, η τέλεια οικιακή πίτσα είναι πλέον εφικτή, και το σύστημα του MyPizza Project με την μαντεμένια πλάκα αποδείχτηκε ανώτερο των προσδοκιών μας. Όχι απλά ΔΟΥΛΕΥΕΙ αλλά φτιάχνει εξαιρετική πίτσα, σχεδόν σαν του ξυλόφουρνου! Το μόνο που λείπει ίσως, είναι η χαρακτηριστική μυρωδιά του ξύλου. Αλλά νησάφι…
Δεύτερον, αυτή η τέλεια οικιακή πίτσα δεν είναι τόσο θέμα συνταγής, αλλά κυρίως θέμα τεχνικής η οποία καταγράφεται και εξηγείται πάρα πολύ αναλυτικά στο site του MyPizza Project. Σα να ήταν γραμμένο από το Cucina Caruso, ένα πράγμα! :-P
Τρίτον, για να πετύχει κανείς το ανωτέρω αποτέλεσμα, η μικρή επένδυση στην αγορά του εξοπλισμού που πωλείται μέσω του site MyPizza Project είναι απαραίτητη. Όμως θα αποσβεστεί με πολλά χαμόγελα από σας και την παρέα σας και γι’ αυτό σαφώς αξίζει. Χωρίς τον εξοπλισμό, οι συνταγές δεν θα σας πάνε μακρυά, γιατί το πρόβλημα της πίτσας σπίτι, είναι κατά βάση τεχνικό πρόβλημα των οικιακών φούρνων που μόνον ο ειδικός εξολισμός μπορεί να το λύσει.
Τέλος, η μαγειρική γνώση και οι αναλυτικές οδηγίες που υπάρχουν με βίντεο και κείμενο – φωτογραφίες, στο site MyPizza Project, είναι οι καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες που έχω δει σε site μαγειρικού εξοπλισμού στην Ελλάδα και πιθανά διεθνώς. Ο Γιώργος αντελήφθη ότι ο κόσμος μπορεί μεν να αγοράζει ένα κομμάτι εξοπλισμού, αλλά στη πραγματικότητα αυτό που “χρειάζεται” είναι να απολαύσει την τέλεια σπιτική πίτσα, όχι να είναι υπερήφανος ιδιοκτήτης γκάτζετ! Και γι’ αυτό στο site περιέχεται όλη η πληροφορία που θα χρειαστεί απ’ τον άπειρο ως τον πιο ψαγμένο οικιακό μάγειρα, προκειμένου με τη χρήση των εργαλείων που θα αγοράσει, να έχει το τέλειο αποτέλεσμα.
Αλλά, αφού καταγράψαμε το συμπέρασμα, ας πάμε να δούμε την ιστορία απ’ την αρχή, για να γίνει αντιληπτό το τεχνικό πρόβλημα, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να εκτιμήσουμε τη λύση My Pizza Project.

SPITIKI PIZZA 3  - σπιτικη ζύμη πίτσαςΤο πρότυπο: Η ιδανική πίτσα σε μια γνήσια ιταλική πιτσαρία

Οποιαδήποτε παραδοσιακή ιταλική πιτσαρία επιτυγχάνει τέλειο αποτέλεσμα μόνο σε ξυλόφουρνο. Αναγνωρίζουμε το τέλειο ψήσιμο βλέποντας καταρχάς την κάτω πλευρά της ζύμης. Θα πρέπει να φαίνεται σαφώς ξεροψημένη και σε κάποια σημεία μάλιστα, αρπαγμένη. Δαγκώνοντας μια μπουκιά πρέπει να είναι σαφές ότι η ζύμη έχει μεν σχηματίσει τραγανή κρούστα από κάτω, αλλά εσωτερικά όσο λεπτή κι’ αν είναι, πρέπει να είναι αφράτη. Ταυτόχρονα από πάνω, η ζύμη πρέπει να παραμένει μαλακιά έχοντας ενσωματωθεί με τα ρευστά υλικά.
Τα υλικά, μοτσαρέλα κλπ δεν θα πρέπει να έχουν αφυγρανθεί αλλά να είναι σε παχύρρευστη κατάσταση. Χαρακτηριστικό του ιδανικού ψησίματος της ζύμης, είναι η υφή του cornicione (=η περιφέρεια της ζύμης) που οφείλει να είναι ξεροψημένο εξωτερικά αλλά ταυτόχρονα γεμάτο μικρές ή μεγάλες φουσκάλες που σκάνε, ώστε να νιώθεις αφράτη υφή μετά το πρώτο τσακ της μπουκιάς.
Στον ξυλόφουρνο, η θερμότητα μεταδίδεται στη πίτσα με δυο τρόπους. Στην κάτω πλευρά, η ζύμη εφάπτεται στα καυτά πυρότουβλα, και ψήνεται όντας σε άμεση επαφή με το υλικό (conduction = αγωγή θερμότητας). Στο πάνω μέρος της πίτσας όμως, η θερμική ενέργεια μεταδίδεται μέσω του θερμού αέρα (convection = μεταγωγή θερμότητας), άρα έμμεσα και με πιο ήπιο τρόπο απ’ την κάτω επιφάνεια της ζύμης.
Ας δούμε πρώτα τι συμβαίνει στη ζύμη της πίτσας. Μόλις η πίτσα ακουμπήσει τον εξαιρετικά καυτό πάτο του φούρνου, η ζύμη αστραπιαία δημιουργεί τη χαρακτηριστική καψαλισμένη κρούστα στο κάτω της μέρος. Ταυτόχρονα, λόγω του μεγάλου θερμικού σοκ στο οποίο υπόκειται η ζύμη μόλις μπει στο φούρνο, οι πόροι της κλείνουν και έτσι δημιουργείται κρούστα στο εξωτερικό της, σε όσα σημεία βέβαια δεν καλύπτεται από σάλτσα ή άλλα υλικά.
Μέσα της, οι φυσαλίδες αέρα που έχουν δημιουργηθεί κατά το “φούσκωμα” της ζύμης, διογκώνονται ενώ ο αέρας προσπαθώντας να διαφύγει φουσκώνει την περιφερειακή λωρίδα, το cornicione. Οι φυσαλίδες αυτές σε συνδυασμό με την ελαστικότητα της ζύμης και το απότομο θερμικό σοκ, κάνουν το cornicione αφράτο και τρυφερό, γεμάτο “τρύπες” και σκούρες κηλίδες απ’ το ψήσιμο. Η τέλεια υφή της ζύμης λοιπόν πέρα απ’ τη συνταγή, οφείλεται στο τρόπο που μεταδίδεται απότομα μεγάλη θερμότητα από κάτω αλλά και από πάνω στο φούρνο.
Στα 90 δευτερόλεπτα που συμβαίνουν αυτά στη ζύμη, στη πάνω πλευρά προλαβαίνει να λιώσει το τυρί χωρίς όμως να καεί, ενώ η σάλτσα ντομάτας κοχλάζει και έτσι η πίτσα ολοκληρώνει το ψήσιμό της ως σύνολο. Έτσι στο ξυλόφουρνο, το σύστημα δουλεύει συγχρονισμένα και ιδανικά τόσο στη ζύμη, όσο και στην επικάλυψη των υλικών.

SPITIKI PIZZA 7 zymh gia pitsaΟι διαφορές και το πρόβλημα στον οικιακό φούρνο

Στον οικιακό φούρνο τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Οι περισσότεροι φούρνοι έχουν ως μέγιστη ονομαστική θερμοκρασία τους 250ºC και κάποιοι τους 300ºC. Πολύ πιο κάτω απ’ τις θερμοκρασίες που μπορούν να δημιουργήσουν το επιδιωκόμενο θερμικό σοκ στη ζύμη, ώστε να αντιδράσει με κλείσιμο πόρων.
Επιπλέον η όποια θερμότητα δεν μπορεί να έρθει με δυνατό τρόπο από κάτω, παρά μόνον αν ακουμπήσει κανείς τη πίτσα στον πάτο, που και πάλι δεν είναι επαρκώς ζεστός σε σχέση με τον ξυλόφουρνο. Αλλά και αυτό να κάνει, έχει τότε πρόβλημα με την πάνω πλευρά που απέχοντας τόσο πολύ απ’ το θερμό πάνω μέρος του φούρνου ή το γκριλ, δεν μπορεί να ψήσει τη ζύμη της πίτσας ισορροπημένα, ειδικά στο cornicione. Εφόσον η θερμοκρασία γενικώς δεν είναι αρκετά υψηλή, η διάρκεια ψησίματος αναγκαστικά γίνεται πολύ μεγαλύτερη, γύρω στα 10-12 λεπτά με την δικιά μας συνταγή. Έτσι η ζύμη τελικά αφυδατώνεται και χάνοντας την ελαστικότητα της δεν καταφέρνουν να δημιουργηθούν οι φουσκάλες που θα την κάνουν αφράτη. Η λίγη υγρασία που απομένει στη ζύμη, συσσωρεύεται συνήθως στο κάτω μέρος της, εμποδίζοντας την εμφάνιση της κρούστας. Ταυτόχρονα, στη προσπάθεια να βγει η ζύμη σωστή με τις πατέντες που καταγράφω στη προηγούμενη συνταγή, καίγεται η μοτσαρέλα, οπότε βρήκαμε άλλη πατέντα να βάζουμε τη μοτσαρέλα 3-4 λεπτά πριν γίνει η ζύμη.ιταλική πιτσα μαργαρίτα 2
Και αυτό δεν είναι θέμα συνταγής, αλλά καθαρά τεχνικό. Λύνεται ΜΟΝΟ με ειδικό εξοπλισμό που ξεπερνά αυτό το πρόβλημα και βέβαια με μελετημένη τεχνική ψησίματος, που συνοδεύει τον εξοπλισμό αυτό.

SPITIKI PIZZA 9 σπιτικη ζυμη πιτσαςΗ λύση του MyPizza Project: η μαντεμένια βάση MyPizza Slab

Αυτά τα προβλήματα, όπως προανέφερα, τα ξέραμε πρακτικά, όλοι μας όσοι ψήνουμε πίτσες σπίτι και έχοντας δοκιμάσει λύσεις όπως κεραμικές βάσεις δεν βρήκαμε διαφορά, οπότε συμβιβαστήκαμε στα όρια που μπορούσε να φτάσει μια οικιακή πίτσα.
Έκανε πειράματα και δοκιμές και αφού η θεωρία επαληθεύτηκε στη πράξη, βρήκε μια συνολική τεχνική λύση και μεθοδολογία ψησίματος και είπε να τολμήσει στη χώρα που κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την καινοτομία, να επιχειρήσει.
Έτσι, βρήκε καλούς προμηθευτές, έστησε το καταπληκτικό site του MyPizza Project απ’ όπου πουλάει την μαντεμένια πλάκα βάσης MyPizza Slab και τον υπόλοιπο εξοπλισμό που είναι απαραίτητος και το εμπλούτησε με την τεχνική γνώση που είναι απαραίτητη για να κάνει κανείς την τέλεια πίτσα σπίτι. Βιντεάκια με τεχνικές απλώματος ζύμης, συνταγή για ζύμη, για πίτσες , τιπς, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε και είναι χρήσιμο και χρηστικό υπάρχει. Absolutely Perfect! Ως επικοινωνιολόγος, διαφημιστής και άνθρωπος του μάρκετινγκ έχω δηλώσει δημόσια ότι το θεωρώ πρότυπο καλού και χρήσιμου προϊοντικού site. Ως οικιακός μάγειρας, το ίδιο!

Γιατί και πώς δουλεύει η μαντεμένια πλάκα MyPizza Slab

Πρώτον, γιατί έχει πολύ υψηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας, δηλαδή ικανότητα να μεταδώσει θερμότητα με ένταση στη ζύμη. Ενδεικτικά είναι 18 φορές μεγαλύτερος από μια κεραμική πέτρα που ήταν το υποτίθεται καλύτερο γκάτζετ για ψήσιμο πίτσας ως σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορεί να ψήσει μια πίτσα σε ένα κανονικό οικιακό φούρνο στα 4 λεπτά, αντί των 10-12 με συμβατική τεχνική.
Δεύτερον, γιατί έχει τεράστια ογκομετρική θερμοχωρητικότητα, δηλαδή ικανότητα να αποθηκεύσει θερμική ενέργεια που στη συνέχεια μπορεί να μεταδώσει με διάρκεια στη ζύμη. Έτσι, αφού ζεσταθεί, βγάζει θερμότητα για πολλά ψησίματα, με μόνη διακοπή τον χρόνο που χρειάζεται για να φτιάξεις την επόμενη πίτσα.
Ο συνδυασμός των ανωτέρω ιδιοτήτων και η τεχνική που προτείνει ο Γιώργος, έχει ως αποτέλεσμα η πίτσα να ψήνεται σε έως και 110ºC υψηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με την μέγιστη του οικιακού φούρνου. Οπότε προσομοιάζει πλέον τις συνθήκες του ξυλόφουρνου και συμβαίνουν όλα όσα περιγράψαμε εκεί, απλά σε 4 λεπτά, αντί για 90 δευτερόλεπτα.
SPITIKI PIZZA 4 μαντεμενια βαση πίτσας
Την αύξηση της θερμοκρασίας πέρα απ’ τις δυνατότητες του οικιακού φούρνου την είδαμε στη πράξη και στο δικό μας φούρνο. Βάζοντας τον φούρνο σε προθέρμανση στους 300C ονομαστική θερμοκρασία, δεν καταφέραμε να φτάσουμε την πλάκα πάνω από 250ºC, με κανονικό τρόπο. Αυτό κατα τον Γιώργο συνέβη μόνο στον δικό μου φούρνο, γιατί σε ΄λολους τους άλλους που έχει δοκιμάσει με αντιστάσεις στους 270ºC πιάνει με την πλάκα 340ºC.
Οπότε θερμάναμε την μαντεμένια πλάκα MyPizza Slab στο δυνατό του γκριλ, στο πάνω-πάνω ράφι για μισή ώρα και φτάσαμε στους 350ºC που ήταν αρκετοί για να βγουν οι 8 πίτσες που ετοιμάσαμε όλο το βράδυ, τέλειες. Άλλωστε αυτή είναι και η βασική τεχνική με προθέρμανση της πλάκας η οποία ανάλογα με τον φούρνο γίνεται είτε στη κανονική λειτουργία πάνω-κάτω, είτε με το γκριλ μετά από ένα σημείο. Και εδώ είναι που η φαινομενική γκαζετιά του laser θερμόμετρου, αποδεικνύεται πραγματικά χρήσιμη. Γιατί δυστυχώς δεν μπορούμε με το μάτι ή την διαίσθηση ή εμπειρικά με κάποιο τρόπο να καταλάβουμε αν η πλάκα είναι στους 250ºC ή 350ºC. Σημείο που κάνει όλη τη διαφορά στο ψήσιμο της πίτσας. Γι’ αυτό και προσωπικά θεωρώ ότι αξίζει να αγοράσει κανείς και το θερμόμετρο, που θα του είναι χρήσιμο και σε άλλες περιπτώσεις μαγειρικής.
Η διαδικασία λοιπόν περιλαμβάνει κατ’ αρχάς προθέρμανση επί 30-45 λεπτά ώστε να φτάσει η πλάκα στους 350 βαθμούς περίπου, συνήθως μέσω κανονικής θέρμανσης πάνω-κάτω και κατ’ εξαίρεση μέσω γκριλ σε περιπτώσεις που ο φούρνος αδυνατεί να σηκώσει επαρκή θερμοκρασία.  Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσαμε γκριλ, μετά όταν η πλάκα έχει πλέον θερμανθεί, επαναφέρουμε την ρύθμιση του φούρνου σε πάνω-κάτω, στο μάξιμουμ της θερμοκρασίας με βάση τις ενδείξεις του (250ºC ή 270ºC ή 300ºC) για να ψήσουμε τις πίτσες. Η πλάκα πρέπει να έχει τοποθετηθεί όπως είπαμε στο πάνω ράφι και η πόρτα θα ανοίγει ΜΟΝΟ για τον ελάχιστο χρόνο του να μπει ή ωμή πίτσα ή να βγει έτοιμη.
Απαραίτητο, περισσότερο κι’ απ το θερμόμετρο, είναι κατά τη γνώμη μου και το ξύλινο φτυάρι MyPizza Peel για να βάζετε και να βγάζετε τη πίτσα απ’ τον καυτό φούρνο. Αν αγοράσετε τη μαντεμένια πλάκα και το ξύλινο φτυάρι ο λογαριασμός με την προσφορά που τρέχει τώρα στο e-shop του MyPizza Project είναι (69,90€ για τη πλάκα MyPizza Slab +19,90€ για το φτυάρι MyPizza Peel) = 89,80€ σύνολο όπου αν προσθέσετε και το laser θερμόμετρο, το σύνολο θα αυξηθεί κατά 29,90€. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα μετανιώσετε ποτέ που τα ξοδέψατε, αν σας αρέσει η σπιτική ιταλική πίτσα. Για όσους θέλουν το πλήρες σετ, μπορείτε να διαλέξετε ακόμη απ’ το e-shop, ένα από δυο διαφορετικά, μαχαίρια κοπής της πίτσας, που δεν είναι απολύτως απαραίτητα, αλλά ομολογουμένως πολύ πρακτικά και ποιοτικά.

Συνταγή και τεχνικές για Ιταλική ζύμη πίτσας 

Στο section συνταγές του site έχει τρεις εναλλακτικές ζύμες αλλά εμείς δοκιμάσαμε και προτείνουμε τη ζύμη για rustic pizza.

SPITIKI PIZZA 8  - σπιτικη ζύμη πίτσαςΥλικά για 4 πίτσες

700 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
7 γρ. (2 κ.γ. γεμάτα) στιγμιαία μαγιά
22 γρ. (1 ½ κ.σ.) ζάχαρη
12 γρ. (2 ½ κ.γ. κοφτά) αλάτι ψιλό
40 ml (3 κ.σ.) ελαιόλαδο
430 ml χλιαρό νερό

Παρασκευή

Ακολουθείστε ακριβώς τα αναλυτικά  βήματα που περιγράφονται στο MyPizza Project ακολουθώντας αυτό τον σύνδεσμο. Είναι γραμμένα και εικονογραφημένα τόσο καλά, που δεν έχει κανένα νόημα να τα αντιγράψουμε εδώ. Το site ‘τα σπάει’, όπως λένε και οι σύγχρονοι κριτικοί τέχνης!

Τεχνικές ανοίγματος ζύμης πίτσας

Το άνοιγμα της ζύμης της πίτσας δεν είναι απαραίτητα απλή υπόθεση και χωρίς τις κατάλληλες οδηγίες δεν θα βγει σωστό αποτέλεσμα, παρά μόνο σε έμπειρους μάγειρες. Γι’ αυτό στο MyPizza Project υπάρχουν 5 βιντεάκια με τεχνικές που αφορούν στο πρώτο στάδιο που είναι η κατασκευή του cornicione από τη μπάλα της ζύμης και του δεύτερου σταδίου που αφορά στο άπλωμα της ζύμης σε πλήρες μέγεθος και λεπτό πάχος. Επίσης οι τεχνικές διαχωρίζονται για αρχάριους και έμπειρους. Καταπληκτικά οργανωμένα και εύκολα.
Ενδεικτικά πάρτε μια γεύση εδώ, στο βίντεο που δείχνει την τεχνική για αρχαρίους με πίεση δακτύλων στο φτιάξιμο του cornicione (στάδιο Α) και τραβήγματος για το άπλωμα της ζύμης (στάδιο Β)

Επίσης, δείτε εδώ την τεχνική δευτέρου σταδίου για προχωρημένους, με την ονομασία “τιμόνι” που αφορά στο άπλωμα της πίτσας

Συνταγές για Σπιτικές Πίτσες MyPizza Project

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, δοκιμάσαμε την συνταγή για σάλτσα ντομάτας που είναι απόλυτα σωστή. Επίσης αρκετές εναλλακτικές συνταγές πέραν της κλασικής μαργαρίτας, που χάρη στην απλότητά της, είναι γενικώς η αγαπημένη μας πίτσα, στην οικογένεια.
Απ΄ αυτές που είναι στο site δοκιμάσαμε την pizza με πικάντικο σαλάμι και μετσοβόνε που άρεσε πολύ, ειδικά στους άντρες της παρέας που τους αρέσουν τα πικάντικα.
Μια συνταγή που μας έφτιαξε ο Γιώργος και ξετρέλανε ειδικά εμένα ήταν με κρεμμύδι και Blue Cheese της Arla (Castello Danablu), χωρίς σάλτσα ντομάτας (bianca). Απλά θεϊκή! Απ’ τις καλύτερες που έχω ποτέ δοκιμάσει.
SPITIKI PIZZA 5  - σπιτικη ζύμη πίτσαςΕπίσης εντυπωσίασε γευστικά και οπτικά μια συνταγή πίτσας που προσομοίαζε ως κόνσεπτ τα αυγά Φλορεντίν, με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, φρέσκο σπανάκι και κρόκο αυγού η οποία γίνεται σε δυο στάδια για να μην βγουν πολύ σφικτά τα αυγά. Πρώτα μπαίνει η πίτσα με όλα τα υλικά εκτός των κρόκων και βγαίνει στο δίλεπτο αφού έχει στρώσει η ζύμη. Τότε τοποθετούνται οι κρόκοι τριγύρω, αφού έχουν μπει ο καθένας σε ένα ξεχωριστό ποτηράκι για ευκολία τοποθέτησης. Η πίτσα ξαναμπαίνει μέσα και στο επόμενο δίλεπτο όταν βγει, οι κρόκοι είναι στα όρια σφικτού-μελάτου και τα υπόλοιπα υλικά όπως πρέπει. Genius και Yummy!
SPITIKI PIZZA 6  - σπιτικη ζύμη πίτσαςΤέλος και κατ’ απαίτηση των δυο κοριτσιών μου, ο Γιώργος μας έφτιαξε και μια καλτσόνε με νουτέλα, που όπως φαντάζεστε έκλεισε την πεντάωρη δοκιμή με τον καλύτερο τρόπο. Συνοδεύτηκε από καταπληκτικά παγωτά που φτιάχνει ο ίδιος στο οικογενειακό ζαχαροπλαστείο L’ Atelier de Patisserie στη Βάρκιζα, το οποίο είναι απ’ τα λίγα μέρη όπου γλυκά του εμπορίου φτιάχνονται με υλικά που χρησιμοποιούμε σπίτι μας και όχι με σκόνες και σιρόπια για ζαχαροπλαστεία. Δοκιμάστε το κι’ αυτό αν είστε των Νοτίων προαστίων γιατί μιλάμε για άλλο επίπεδο.
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, το αφιέρωμα στην τέλεια σπιτική ιταλική πίτσα στην ουσία σας παραπέμπει στο site MyPizza Project με τη σύσταση από μας να αγοράσετε οπωσδήποτε την μαντεμένια πλάκα και το φτυάρι, ιδανικά ΚΑΙ το θερμόμετρο και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που υπάρχουν εκεί πολύ αναλυτικά. Νομίζω θα ενθουσιαστείτε απ’ το αποτέλεσμα όσο και εμείς. Να σημειώσω επίσης ότι είμαστε υπερήφανοι που είμαστε απ’ τους πρώτους που δίνουν με την καρδιά τους τόση έμφαση σε μια εξαιρετική επιχειρηματική προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου.

SPITIKI PIZZA 10Σημείωση & υπενθύμιση, επ’ ευκαιρία:

Η συγκεκριμένη προβολή γίνεται άνευ οικονομικού οφέλους για το Cucina Caruso. Όχι γιατι δεν μπορούμε, αλλά γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε άλλες, θέλουμε απλά να βοηθήσουμε κάτι σωστό ν’ αναπτυχθεί.
Βρίσκω την αφορμή να σημειώσω εδώ την πολιτική μας, τώρα που έχουμε μεγαλώσει πολύ και μας διαβάζει πάρα πολύς καινούργιος κόσμος:
Παίρνουμε χορηγίες από εταιρίες, γιατί αυτό που κάνουμε απαιτεί απίστευτες ώρες δουλειάς επαγγελματικού επιπέδου και θεωρούμε ότι αξίζει. Όμως ποτέ αυτές οι χορηγίες δεν έπαιξαν ρόλο στο να διαμορφώσουν τη γνώμη μας, όσον αφορά στα προϊόντα που συστήνουμε σ’ αυτό το blog. Συχνά συστήνουμε και προβάλλουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ & ΜΟΝΟ προϊόντα που χρησιμοποιούμε και επιλέγουμε, είτε αυτά μας χορηγούν, είτε όχι. Το κάνουμε όταν και εφόσον πιστεύουμε ότι βοηθάμε τους αναγνώστες μας σε καλές επιλογές. Έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε να λέμε όχι σε χορηγικές συνεργασίες που δεν μας εκφράζουν και το κάνουμε συχνά, όπως και να προβάλουμε εξαιρετικά προϊόντα άνευ αμοιβής, πράγμα που επίσης το κάνουμε συχνά και με τη καρδιά μας, όπως εδώ. Η πολιτική μας είναι ότι δεχόμαστε χορηγίες ΜΟΝΟ από προϊόντα που θεωρούμε αντάξια της μαγειρικής μας και της αισθητικής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις