Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

Αμερικανική έρευνα: Οι ΗΠΑ μπορούν να χάσουν τον πόλεμο με την Ρωσία

© RIA of News / Alexey Vitvitsky Στρατιώτες του Αμερικανικού Στρατού. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 10 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. Οι  δυνάμεις των ΗΠΑ υστερούν στην διαδικασία εκσυγχρονισμού των κύριων αντιπάλων τους και δεν είναι σε θέση να
ανταποκριθούν επαρκώς στις προκλήσεις στην Ευρώπη και στην Ανατολική Ασία, και ενδέχεται  επίσης να χάσουν  έναν πιθανό πόλεμο με την Κίνα ή τη Ρωσία, σύμφωνα με την  μελέτη του Αμερικανικού Κέντρου Rand.
Σύμφωνα με το κείμενο της έκθεσης, η Ρωσία και η Κίνα αντιπροσωπεύουν σήμερα δύο κύριες προκλήσεις στα σημαντικά εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η δυνατότητα των δύο αυτών χωρών, που ονομάζονται «ισχυροί αντίπαλοι » έχουν αυξηθεί σημαντικά, και υπό ορισμένες συνθήκες, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν  να χάσουν  τον πόλεμο με αυτούς.
Η μελέτη επισημαίνει ότι το Πεντάγωνο συνεχίζει να χρησιμοποιεί τη στρατηγική των «δύο περιφερειακών  πολέμων» στο σχεδιασμό, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να προετοιμαστούν «για έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας».
«Αυτό το χάσμα εξηγείται εν μέρει από το γεγονός ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ και σήμερα είναι πολύ μεγάλες για να συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο πόλεμο, καθώς δεν είναι σε θέση να συμβαδίσουν με τον εκσυγχρονισμό των αντιπάλων τους -. Οι μεγάλες δυνάμεις των Ηνωμένων  Πολιτειών  δεν διαθέτουν επαρκή μέσα για να αντιμετωπίσουν οι κύριες προκλήσεις στην Ευρώπη και την Ανατολική Ασία δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για να λάβουν το μέγιστο επιχειρησιακό όφελος από πολλές από τις υφιστάμενες μονάδες τους », δείχνει η μελέτη.
«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έκθεσης οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ μπορεί, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, πιθανόν, να χάσουν έναν  μελλοντικό πόλεμο, παρά το γεγονός ότι η αναλογία των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας είναι 2.7 προς 1, και των  Ηνωμένων  Πολιτειών  και της  Ρωσίας – 6-1», – αναφέρει η έκθεση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις