Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Κολοκυθάκια γκρατινέ

Υλικά (4 Μερίδες)
3 φλ. (210 γρ.) φρυγανιά, τριμμένη
2 φλ. (160 γρ.) πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

4-5 φύλλα μαντζουράνας
4-5 φύλλα ρίγανης
1-2 κ.σ. πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον για ράντισμα
νιφάδες θαλασσινό αλάτι ΧΙΩΝ, κατά βούληση
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
4 κολοκυθάκια


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o C (180oC στον αέρα).

Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη φρυγανιά, το πεκορίνο, το σκόρδο, τη μαντζουράνα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμαστην άκρη.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια στα δυο, κατά μήκος.

Με ένα κουτάλι αδειάζουμε ένα μέρος από τη σάρκα τους και τα γεμίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.

Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια στο ταψί, που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 

πηγή: www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις