Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Η σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας πέρασε στη φάση της κομματικής διαχείρισης!

Παρακολουθώντας τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών βουλευτών αλλά και αυτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλαβαίνεις ότι το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έχει πια
περάσει στη φάση της πολιτικής-κομματικής διαχείρισής του!
Οι μεν κυβερνητικοί βουλευτές έχουν αρχίσει να “συμβουλεύουν” για όσο το δυνατόν χαμηλότερους τόνους, μάλλον ενοχλούνται από τη χρήση του όρου “ομηρία” που χρησιμοποιεί από χθες ο ΥΕΘΑ για την υπόθεση και ελπίζουν γενικώς και αορίστως σε κάποια συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου υπό τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον! Σε τι ελπίζουν δεν γνωρίζουμε, πάντως ο Τίλερσον τους δικούς του ομήρους ακόμη δεν τους έχει απελευθερώσει.
Από την άλλη πλευρά η ΝΔ συγκρατήθηκε πολλές ημέρες είναι αλήθεια, μέχρι να αρχίσει να βλέπει το θέμα ως μία ακόμη χρυσή ευκαιρία να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Την οποία μπορεί να την στριμώξει με δεκάδες άλλα θέματα βεβαίως, αλλά όπως φαίνεται δεν κάνει εξαιρέσεις ακόμη και σε θέματα τόσο σοβαρά όπως η σύλληψη των στρατιωτικών μας. Έτσι έχει “κολλήσει” στο “αίτημα” να πάρει τηλέφωνο ο Τσίπρας τον Ερντογάν! Γνωρίζει ότι η τηλεφωνική επικοινωνία θα ΄ναι φιάσκο και γι΄ αυτό επιμένει… Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αν ο κ.Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός θα επέλεγε τώρα να πάρει τηλέφωνο τον Ερντογάν….
Που καταλήγουμε; Δυστυχώς φαίνεται ότι το θέμα των δύο στρατιωτικών μας θα παραμείνει άλυτο για μεγάλο διάστημα. Οι “χαμηλοί τόνοι” δεν νομίζουμε ότι θα ΄χουν το παραμικρό αποτέλεσμα. Αποτελεσματική διεθνή παρέμβαση δεν προκύπτει από πουθενά. Και βέβαια η όποια επαφή με τον Ερντογάν που δεν κρύβει πια την αγάπη του για τους Γκρίζους Λύκους δεν μπορεί να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από παζάρι και ισχύ. Αν κάτι έχει να σου πάρει συζητά κι αν αισθανθεί αδύναμη υποχωρεί. Μόνο τότε. Όποια άλλη μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά έχει αποδειχτεί αναποτελεσματική. Επανερχόμαστε σ΄ αυτό που γράψαμε χθες. Αν δεν αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την κατάσταση θα βρισκόμαστε διαρκώς ένα βήμα πίσω από την εξέλιξή της.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις