Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Μπουρεκάκια με προσούτο και αχλάδι

Υλικά
Προσούτο 12-15 φέτες
Κεφαλογραβιέρα 200 γρ
Αχλάδια μεγάλα 2 τεμ

Φύλλο κρούστας 400 γρ
Παπαρουνόσπορος για πασπάλισμα προαιρετικά
Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μπαστούνια. Κόβουμε σε μπαστούνια και την κεφαλογραβιέρα. Τις φέτες προσούτο τις κόβουμε στην μέση. Αλείφουμε κάθε λωρίδα φύλλου κρούστας με ελαιόλαδο. Τυλίγουμε με κάθε μισή φέτα προσούτο από ένα μπαστούνι κεφαλογραβιέρα και αχλάδι και τοποθετούμε στην άκρη κάθε λωρίδας φύλλου κρούστας. Τυλίγουμε καλά σε ρολό, με τέτοιον τρόπο ώστε να θωρακίσουμε την γέμιση στο εσωτερικό του φύλλου, αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγες σταγόνες νερού.Αφού έχουμε τυλίξει τα μπουρεκάκια μας τα τοποθετούμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο προαιρετικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας), μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά αλλά και κρύα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις