Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019

Λιοντάρι 300 κιλών πάσχει από καρκίνο και κάνει χημειοθεραπείες σε κλινική για να θεραπευτεί (EIKONEΣ)

Μάρτυρες του πιο ασυνήθιστου ασθενή στην ιστορία της ογκολογικής κλινικής Muelmed στην Πραιτόρια της Νοτίου Αφρικής έγιναν γιατροί, ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό,
όταν είδαν ένα ενήλικο αρσενικό λιοντάρι, βάρους σχεδόν 300 κιλών, να μεταφέρεται με φορείο στο εσωτερικό της.
Ο «Χάος» όπως ονομάζεται ο «βασιλιάς της ζούγκλας» διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνου του δέρματος, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του καταφυγίου άγριας ζωής Lory Park, όπου διέμενε μέχρι πρότινος, να ψάχνουν εναγωνίως τρόπους ώστε να του σώσουν τη ζωή, πριν εξαπλωθεί η ασθένεια του λιονταριού.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από μέσα ενημέρωσης της χώρας, ο «Χάος» προσβλήθηκε από την ασθένεια πριν από μερικούς μήνες κι η άμεση νοσηλεία του κρίθηκε επιβεβλημένη από τους κτηνιάτρους που τον εξέτασαν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος της απώλειάς του ήταν αρκετά μεγάλος.
A lion is being treated for skin cancer in South Africa. Credit: Kara Heynis
Πέντε ακτινολόγοι, ένας ογκολόγος και δύο κτηνίατροι βρέθηκαν πάνω από το άρρωστο λιοντάρι, στην πρώτη από τις ακτινοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε, οι οποίες σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, στέφθηκαν από επιτυχία, γεγονός που θα επιτρέψει στο επιβλητικό αιλουροειδές να επιστρέψει πίσω στην αγέλη του.
Ωστόσο, επειδή ακόμα δεν έχει γίνει σαφές ποιοι παράγοντες προκάλεσαν τον καρκίνο, η κατάστασή του θα ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να προληφθούν τυχόν επιπλοκές στην υγεία του, ενώ οι εικόνες από το λιοντάρι στο χειρουργικό τραπέζι κάνουν τον γύρο του κόσμου, με χιλιάδες χρήστες των social media να εύχονται από καρδιάς στον «Χάος» γρήγορη ανάρρωση.
Chaos was brought in via the back door to avoid alarming other patients. Credit: Kara Heynis
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στη Νότιο Αφρική, όπως και στις γειτονικές Ναμίμπια, Μποτσουάνα και Τανζανία υπάρχουν οι πιο εύρωστοι και δυναμικοί πληθυσμοί λιονταριών σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η προστασία τόσο του πληθυσμού όσο και των βιοτόπων τους, έχουν γίνει προτεραιότητα για πολλά κράτη στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου.
Πληροφορίες: ladbible.com
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις