Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Σταμνάτο

Υλικά
Μοσχάρι σπάλα 1 1/2 (χωρίς κόκκαλο)
Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες

Κρασί 1 ποτήρι (λευκό ή ροζέ)
Τυρί γκούντα 200 γρ
Κεφαλογραβιέρα 200 γρ ( ή κεφαλοτύρι)
Κασσέρι 200 γρ
Σκληρό κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
Δάφνη 2 φύλλα
Μπαχάρι μερικούς κόκκους
Χυμό ντομάτας 1 κουτί
Ντοματοπολτό 1 κουταλιά σούπας γεμάτη
Πατάτες 2 κιλά
Ελαιόλαδο 1 ποτήρι για το σοτάρισμα
Αλάτι - πιπέρι
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις τηγανίζουμε ελαφρά στο καλαμποκέλαιο. Κόβουμε το μοσχαράκι μας σε μέτρια κομμάτια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το 1 ποτήρι ελαιόλαδο , προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα ρίχνουμε  στο  μοσχαράκι μας , ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αφού σοταριστεί καλά σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και την κουταλιά ντοματοπολτού , λίγο νερό μέχρι να σκεπαστεί καλά το μοσχαράκι μας και το αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά για να βράσει περίπου 60 λεπτά. Κόβουμε τα τυριά μας σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε. Σε ένα πήλινο σκεύος λίγο μεγαλούτσικο ( ή γάστρα) , ρίχνουμε μέσα το βρασμένο μοσχαράκι ( αφού έχουμε αφαιρέσει την δάφνη και το μπαχαρικό) και ρίχνουμε ένα μέρος από τους κύβους τυριών. Τοποθετούμε από πάνω τις πατάτες και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μέρος των τυριών. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις