Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Σνίτσελ Χοιρινό αλά Κρεμ Recipe

ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 minsΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 minsΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 5 mins
Υλικά
> Για τα Σνίτσελ
6 μερίδες σνίτσελ

4 αυγά
250 gr. φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Ελαιόλαδο
> Για την Κρέμα
400 ml. κρέμα γάλακτος
100 gr. blue cheese
150 gr. μοτσαρέλα
2-3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
> Επιπλέον θα χρειαστείτε
6 φέτες κασέρι
Οδηγίες
Τα σνίτσελ
Ζητάμε από τον χασάπη χοιρινά σνίτσελ και επίσης να το περάσει από την ειδική μηχανή του σνίτσελ που να «σπάσει» τις ίνες, έτσι γίνεται πάρα πολύ μαλακό!
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)
Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με αλάτι, σε ένα μεγάλο σκέυος να χωράει το σνίτσελ. Βουτάμε τα σνίτσελ να καλυφθεί παντού με αυγό. Τα ακουμπάμε στο χασαπόχαρτο τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές. Πασπαλίζουμε με φρυγανια και την πατάμε με το χέρι να "κολλήσει".
Αυτό το κάνουμε και από την άλλη πλευρά.
Τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περίσσευμα της φρυγανιάς.
Αφήνουμε τα σνλιτσελ στην άκρη μέχρι να τα τηγανίσουμε.
Η σάλτσα Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα με το βούτυρο να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις πάρει 2-3 βράσεις προσθέτουμε την μοτσαρέλα, το blue cheese και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε πιπέρι.
Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για μερικά λεπτά.
Βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο να κάψει. Μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τηγανίζουμε τα σνίτσελ,μέχρι να χρυσίσουν.
¶ν χρειαστεί προσθέτουμε ελαιόλαδο ή βουτυράκι κατά την διάρκεια του τηγανίσματος.
Μόλις βγάλουμε τα σνίτσελ τα τοποθετούμε στα πιάτα που θα σερβίρουμε και βάζουμε μία φέτα κασέρι, πάνω από κάθε σνίτσελ.
Περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις