Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ; «Απασφάλισαν» οι Τούρκοι: «Μετά τη Συρία έχουν σειρά Αιγαίο & Α. Μεσόγειος» – «Ελευθερία στο Κουρδιστάν» λένε οι Ισραηλινοί

Απασφάλιξε το δεξί χέρι του Ερντογάν, Ι. Καραγιούλ, όπου έγραψε άρθρο για την εισβολή στη Συρία, ενώ σχολίασε εμμέσως, πως μετά σειρά έχουν Αιγαίο και Α. Μεσόγειος.


«Τα σχέδια εκείνων που ήθελαν να μας πολιορκήσουν από τη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τον βορά της Συρίας, το αμερικανικό σχέδιο “διάδρομος τρομοκρατίας”, το δεύτερο Ισραήλ σχέδιο, οι προσπάθειές τους να πολιορκήσουν την Τουρκία από τον νότο όλα κατέρρευσαν.Αυτή η κατάρρευση συνέβη σήμερα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία. Αύριο θα επεκταθεί στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο».

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ
Tην πρώτη αντίδραση του Ισραήλ είχαμε πριν λίγο, καθώς ο γιος του Νετανιάχου σχολίασε την κατάσταση στη Συρία. Ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού ανέβασε μία φωτογραφία, όπου έγραφε Ελευθερία στο Κουρδιστάν, με τους Τούρκους να εκνευρίζονται με αυτή την κίνηση.
TI ANAΦΕΡΕΙ ΤΟ BLOOMBERG – ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει συγκεντρώσεις η επιχείρηση «Άνοιξη της Ειρήνης» στη Συρία που διεξάγει η Τουρκία από την Τετάρτη.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εδώ και τριανταπέντε χρόνια πολεμούν με όλες τις εκδοχές της Κουρδικής Πολιτοφυλακής και ξέρουν καλά τον αντίπαλό τους.
Ποτέ από εκείνη την εποχή οι Κούρδοι δεν κατάφεραν να επιβιώσουν σε μία ανοιχτή ένοπλη σύγκρουση με το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ, ούτε να κρατήσουν τις θέσεις τους στο πεδίο της μάχης απέναντί τους. Ωστόσο, ποτέ μέχρι σήμερα οι Κούρδοι δεν ήταν τόσο καλά εξοπλισμένοι ή οπλισμένοι.
Όπως αναφέρει το ενδιαφέρον άρθρο του Bloomberg από τα 500 εκατ. δολάρια που ζήτησε το 2018 η κυβέρνηση Τραμπ για το Πεντάγωνο προκειμένου να εκπαιδευθούν και να εξοπλιστούν σύμμαχοι μαχητές κατά του ISIS στη Συρία, τα περισσότερα έλαβαν οι κουρδικές πολιτοφυλακές, ενώ φέτος διατέθηκαν 25.000 Καλάσνικοφ, 2.000 βαριά και ελαφρά πολυβόλα, 500 εκτοξευτές ρουκετών και τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών, 60 βομβιδοβόλα, περίπου τα χίλια οχήματα και πολεμοφόδια αξίας 24 εκατ. δολαρίων, γεγονός που προκάλεσε έντονη ανησυχία στην Τουρκία, η οποία ζήτησε κατ’ επανάληψη από την Ουάσιγκτον να πάρει πίσω τα όπλα καθώς έβαινε προς την ολοκλήρωσή του ο στόχος της εξόντωσης του ISIS.
Πέρα από όμως από την εξοπλιστική βοήθεια οι Κούρδοι μαχητές των πολιτοφυλακών YPG έχουν λάβει και μιας πρώτης τάξεως εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια πολεμώντας στο πλευρό ορισμένων από τις πιο μάχιμες δυνάμεις του πλανήτη, περιλαμβανομένων Αμερικανών, Βρετανών και Γάλλων κομάντος.
Πρόσθετος πονοκέφαλος για τους τούρκους επιτελείς είναι το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ, λόγω των καλών τους σχέσεων με τους Κούρδους, τους παράσχουν κρίσιμες πληροφορίες από δορυφόρους, αναγνωριστικά αεροσκάφη και άλλα μέσα για τις θέσεις των τουρκικών στρατευμάτων, βοηθώντας τους έτσι να ενισχύσουν την άμυνά τους σε ευάλωτα σημεία.
Έτοιμοι να αμυνθούν οι Κούρδοι 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Κούρδοι πολιτοφύλακες δεν αιφνιδιάστηκαν καθώς τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε για πρώτη φορά την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, προετοιμάζονται για την τουρκική εισβολή.
Έχουν ήδη σκάψει χαρακώματα και σήραγγες σε επίκαιρες θέσεις. Πέρα από αυτό, αλλά έχουν εφοδιαστεί στη διάρκεια του μακροχρόνιου συριακού εμφυλίου πολέμου με αντιαρματικά και αντιαεροπορικά ρουκετοβόλα που συνιστούν μεγάλη απειλή για τα ελικόπτερα και τα τεθωρακισμένα της Τουρκίας. Κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η Τουρκία ενδέχεται να αποφύγει τη χρήση επιθετικών ελικοπτέρων προτιμώντας εξοπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ώστε να περιορίσουν τις τυχόν απώλειές τους, αλλά όπως παραδέχθηκαν δύο Τούρκοι αξιωματούχοι στο Bloomberg, αυτό μπορεί να επιβραδύνει την προέλαση των δυνάμεων ξηράς σε μια επιχείρηση που μετρά η ταχύτητα καθώς ετοιμάζονται να πολιορκήσουν το Ρας Αλ Άιν, το Ταλ Αμπιάντ και το Κομπάνι στη συροτουρκική μεθόριο.
«Βιάζονται» να κλείσουν το μέτωπο οι Τούρκοι 
Να σημειωθεί πως η Τουρκία θέλει να «κλείσει» το μέτωπο πριν τη βαρυχειμωνιά. Τότε, τα λασπώδη εδάφη θα καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολη τη μετακίνηση αρμάτων μάχης.
Στους πιθανούς στόχους περιλαμβάνονται και οι ελεγχόμενες από τους Κούρδους πόλεις Μανμπίτζ και Καμισλί, αλλά δεν αποκλείεται να σπεύσουν να τις καταλάβουν πρώτες δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ υποστηριζόμενες από τη Ρωσία, που δρουν στη γύρω περιοχή. Πρόσθετη δυσκολία για τα τουρκικά στρατεύματα είναι ότι οι πόλεις που ενδέχεται να καταλάβουν είναι παγιδευμένες με εκρηκτικά, ενώ θα πρέπει να εξαλείψουν και την απειλή των υπόγειων σηράγγων, κάτι που σημαίνει απώλεια πολύτιμου χρόνου.

Αν οι Τούρκοι χάσουν χρόνο τότε δεν αποκλείεται να έχει υπάρξει συμφωνία Κούρδων και Άσαντ και να υπάρξει κινητοποίηση από το Συριακό στρατό.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις