Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Δυσάρεστα νέα για χιλιάδες δικαιούχους

Το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να δοθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει πως δικαιούχοι αναμένεται να το λάβουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Μετά τον υπουργό οικονομικών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως το κοινωνικό μέρισμα μπορεί να δοθεί και εντός του 2019.

Όμως, θα γίνουν αλλαγές, καθώς είτε πρόκειται να δοθεί σε πολύ λίγα άτομα, είτε να δοθεί σε όλα πολλά άτομα (σ.σ. όπως και πέρσι), αλλά αυτή τη φορά σε πολύ μικρά ποσά. Μέσα στο 2019 δόθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένα δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους, το οποίο κόστισε 830.000.000 ευρώ.

Αυτό έφερε τον τίτλο της 13ης σύνταξης. Επιπλέον, πέρα από τις μειώσεις του ΦΠΑ, έχει υιοθετηθεί και ένα πακέτο 1.100.000.000 ευρώ, το οποίο δεν έχει υπολογιστεί για την τρέχουσα σεζόν.

Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε μεγαλύτερη μείωση για τον ΕΝΦΙΑ. Το κόστος του μέτρου ανήλθε στα 506.000.000 ευρώ, ενώ υπήρξε και βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Κοινωνικό μέρισμα: Τα χρήματα που θα δοθούν
Ωστόσο, φαίνεται πως το κοινωνικό μέρισμα του 2019 θα κυμανθεί περίπου στα 300.000.000 ευρώ. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα χρήματα, θα διπλασιαστούν. Δηλαδή, θα φτάσουν τα 600.000.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως τα δύο ποσά θα είναι μικρότερα από εκείνα που δόθηκαν πέρσι και πρόπερσι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα (σ.σ. 2017 και 2018).


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις