Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

«ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ» ΘΕΛΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ! ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΒΕΤΟ ΜΑΚΡΟΝ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ

Πίσω από το απρόσμενο, αλύγιστο και «ανεξήγητο» για όλους Βέτο της Γαλλίας για την ένταξη των Σκοπίων και της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, δεν
κρύβεται παρά η νέα, μεγάλη γεωπολιτική σύγκρουση που ελλοχεύει στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στο ΝΑ μέρος της και την Ανατολική Μεσόγειο.
   Η Γαλλία είναι η χώρα που δημιούργησε το τεχνητό κράτος της τέως Γιουγκοσλαβίας, ώστε να παρατάξει ικανό γεωπολιτικό ανάχωμα στην τέως Αυστροουγγαρία και κατ΄ ουσίαν στην Γερμανική βουλιμία, που είναι και θα είναι πάντα ακόρεστη! Το διαρκές όραμα του Γερμανικού Ράιχ (Αυτοκρατορίας)!
 Δεκαετίες μετά η Γερμανία θα πάρει «εκδίκηση», διαλύοντας ταχύτατα την τέως Γιουγκοσλαβία, με την κεραυνοβόλα αναγνώριση Κροατίας και Σλοβενίας!
   Ήταν οι μέρες του χάους και απανωτών πολέμων και ανείπωτων βιαιοπραγιών, με τελευταίες εκείνες των Αλβανών στο Σερβικό Κοσσυφοπέδιο…
  Εν όψει δε της τελευταίας παρτίδας των Μεγάλων Δυνάμεων στα Βαλκάνια, εκεί που συναντούνται και συγκρούονται τεράστια συμφέροντα ανάμεσα σε ΗΠΑ (προστασία Αλβανών), Γερμανία (προστασία Σκοπίων και κατοχή Ελλάδας), Ρωσία (προστασία Σέρβων),  Βουλγαρία (προστασία βουλγαρόφρονων Σκοπίων), Τουρκία (προστασία Μουσουλμάνων Βαλκανίων), σπεύδει και η Γαλλία με μια κίνηση-ματ, που μπλοκάρει τα σχέδια όλων των άλλων και κυρίως της Γερμανίας στο Βαλκανικό Ράιχ που σχεδιάζει, με επίκεντρο την κατεχόμενη μνημονιακά και οικονομικά Ελλάδα.
  Η Γαλλία των Σαρκοζί και Ζιπέ άλλωστε είναι εκείνη που βρίσκεται πίσω από τις μεγάλες αναταραχές στην Μεσόγειο και ιδίως πίσω από τον πόλεμο της Συρίας! Πρόκειται για το γαλλικό όραμα της «Μεσογειακής Ένωσης», που πηγάζει από την επιθυμία της μεγάλης γεωπολιτικής κυριαρχίας της Γαλλίας έναντι όλων, με αμάχητο εργαλείο το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου, το οποίο κρυβόταν στις ΑΟΖ των παράλιων χωρών όπου όλως «τυχαίως» σημειώθηκαν «επαναστάσεις» και αιματηρές πολιτικές μεταβολές!
   Η Βρετανική έξοδος όμως, που αποτελεί οδυνηρό αλλά μοναδικό δρόμο διάσωσης της Αγγλίας από την Γερμανική απειλή, τα Ρωσικά και Τουρκικά παίγνια και τα τρομακτικά βιώματα του ισλαμικού εξτρεμισμού, ξαναζέσταναν τις μηχανές της Γαλλίας, που ήδη αγκαλιάζει προστατευτικά την Κύπρο και ετοιμάζεται να επενδύσει δυναμικά στην Ελλάδα, ώστε να την απεγκλωβίσει από τα γερμανικά νύχια και να την προσδέσει στο γαλλικό άρμα.
  Μείζον λοιπόν γαλλικό συμφέρον είναι τα Βαλκάνια να μην περάσουν στην Γερμανική επιρροή, κάτι που θα διευκόλυνε καθοριστικά η ένταξη των Σκοπίων και της Αλβανίας στην Ε.Ε. (=Γερμανική πια Ένωση) και γι΄ αυτό έθεσε βέτο!
  Αυτός είναι ο ουσιαστικός λόγος που τόσα χρόνια η φίλη Γαλλία στήριζε την Ελλάδα στις αντιρρήσεις της για Αλβανία και Σκόπια! Τώρα όμως, που η Κυβέρνηση Τσίπρα, απόλυτα παραδομένη σε ΗΠΑ και Βερολίνο, έδωσε το όνομα «Μακεδονία» στο κρατίδιο του Τίτο και του άνοιξε τον δρόμο για ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., αναγκάζεται να βγει μπροστά μόνη της και να στηρίξει τα συμφέροντά της!
   Η Γαλλία παίζει λοιπόν διπλό παιχνίδι. Κάνει πως είναι με την Γερμανία, αλλά χτίζει για τον εαυτό και το μέλλον της!
   Και πλέον τα συμφέροντά της ταυτίζονται απόλυτα με τα εθνικά συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου, καθώς το Παρίσι γνωρίζει πολύ καλά, πως στην θέση της τέως Γιουγκοσλαβίας, μόνο ο Ελληνισμός μπορεί να σταθεί! Όχι μόνο επειδή κατέχει τα μεγαλύτερα ενεργειακά κοιτάσματα της Ευρώπης, και γεωπολιτικές θέσεις-κλειδιά, αλλά και γιατί – όπως ξέρει πολύ καλά η Γαλλία από τον καιρό του Κλεμανσώ – η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες Εθνικές Μειονότητες σε Αλβανία και Σκόπια και πολύ καλές φιλικές σχέσεις με την Σερβία, σε τέτοιο βαθμό, ώστε μεθαύριο να μπορέσει να ελκύσει και το Βελιγράδι στον μεγάλο Γαλλο – Ελληνικό Άξονα, που μπαίνει πλέον σφήνα ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία  και Τουρκία!
   Η Γαλλία, για τα δικά της συμφέροντα, επιθυμεί πλέον και θα επιδιώξει την «Μεγάλη Ελλάδα»Με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Η Αθήνα είναι άραγε έτοιμη για αυτή την μεγάλη εθνική ευκαιρία και συμμαχία; Ή θα συνεχίσει να «κλίνει αυχένα» σε Γερμανία και ΗΠΑ χωρίς μάλιστα κανένα απολύτως εθνικό αντάλλαγμα;
   Το γαλλικό βέτο απέδειξε πως το Παρίσι έχει τα «κότσια». Εμείς τα έχουμε;

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις