Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ – Έξαλλος ο Άσαντ: «Τούρκοι και Αμερικανοί είναι εισβολείς στην χώρα μου» – Απόβαση Spetsnaz στα συριακά λιμάνια

Ένα ιδιαίτερα «βρώμικο παιχνίδι» παίζει ο Ερντογάν στη Συρία χειραγωγώντας τις ΗΠΑ, μετά την υποτιθέμενη συμφωνία «κατάπαυσης του πυρός», την οποία
υπέγραψε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Πενς με τον Ερντογάν και η οποία από την πρώτη κιόλας μέρα άρχισε να καταπατείται με βομβαρδισμούς αμάχων;



Ο Σύρος πρόεδρος Μ. Άσαντ όμως που «πολεμάει» εδώ και 10 χρόνια με τα «θεριά» που λέγονται τζιχαντιστές και σε λίγο με τους Τούρκους, προέβη σε μια βαρυσήμαντη δήλωση πριν λίγο.
Το γραφείο της συριακής προεδρίας δημοσιοποίησε δήλωση του προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ με τον απεσταλμένο από την Μόσχα, στην οποία αναφέρεται ότι «οι Τούρκοι και τα στρατεύματα των ΗΠΑ είναι ξεκάθαρα εισβολείς, και πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία».
Παράλληλα σε αξιοσημείωτη κίνηση προχώρησε η Ρωσία μετέφερε σκάφος ειδικών αποστολών στα συριακά λιμάνια μαζί με Spetsnaz μετά από μια παράξενη επίθεση στον πετρελαϊκό αγωγό της χώρας στη Μεσόγειο, η οποία προκάλεσε σοβαρά ζητήματα στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μετέφεραν ένα από τα περιπολικά πλοία Raptor στο Συριακό Ναυτικό μετά την επίθεση στον αγωγό πετρελαίου κοντά στο διυλιστήριο Baniyas στην ανατολική Μεσόγειο τον Αύγουστο.
Την ίδια στιγμή φέρεται να «ξυπνά» και η Ευρώπη και μέσω του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ν. Τούσκ δηλώνει ότι, η συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας συνιστά ουσιαστικά παράδοση των Κούρδων.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από την πλευρά του δήλωσε ότι: «Η  Ευρώπη δεν μπορεί να αποτελεί ακόμη το «μικρό» συνέταιρο στην Μέση Ανατολή», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «εκτιμά τον πόλεμο των Τούρκων κατά της τρομοκρατίας, αλλά οι δυνάμεις του SDF δεν είναι τρομοκράτες».
Ενώ λαμβάνουν χώρα όλα αυτά, η Τουρκική στρατιωτική δύναμη και οι σύμμαχοί της εξακολουθούν να επιτίθενται στη συνοριακή πόλη του Ras Al-Ayn στη βόρεια Συρία, παρά την υπογραφή συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τις Η.Π.Α. χθες το βράδυ.
Σύμφωνα με μια πηγή στη βόρεια Συρία, οι Τούρκοι στρατιώτες και οι σύμμαχοί τους από τον αποκαλούμενο «Συριακό Εθνικό Στρατό» προσπαθούν να προελάσουν μέσα στην πόλη Ras Al-Ayn, καθώς επιτίθονται με ορμή στις θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στο ανατολικό τμήμα της πόλης.
Έγκυρη πηγή δήλωσε ότι δεν έχει σημειωθεί καμία τουρκική πρόοδος, ενώ πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την κατάπαυση του πυρός για να αποκλείσουν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης από τα εγκλήματα που ετοιμάζουν.
Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών μεταφέρθηκε από το Κυβερνείο του Idlib στη Λαττάκεια, καθώς έχουμε προετοιμασία σύγκρουσης με τον συριακό στρατό (SAA) στην περιοχή Jabal Al-Akrad.
Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία, Αλεξέι Πάτσιν, δήλωσε ότι τουλάχιστον 500 τρομοκράτες έχουν ήδη μεταφερθεί από το Idlib στη Λατάκια, επισημαίνοντας ότι περισσότεροι από 3.500 ένοπλοι από την οργάνωση Hay’at Tahrir και Al-Sham σχεδιάζουν επίθεση εκεί.
Αυτή η κίνηση της οργάνωσης Hay’at Tahrir Al-Sham και του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν έρχονται την ίδια στιγμή που ο συριακός στρατός (SAA) και οι σύμμαχοί τους αναπτύσσουν διάφορες μονάδες ενισχύσεων στα νότια προάστια του Kobani.
Πρόκειται για σαφή αντιπερισπασμό με εντολή των Τούρκων για να αποδυναμώσουν το συριακό στρατό που θα αναγκαστεί να στείλει ενισχύσεις στην Λαττάκεια για να τους αντιμετωπίσει.
Η πόλη Κομπάνι έχει τεράστια στρατηγική σημασία για την διοίκηση του συριακού στρατού, καθώς βρίσκεται σε ένα από τα υψηλότερα σημεία της επαρχίας της Λαττάκειας.
Έτσι, οι Τούρκοι με τον ένα ή άλλο τρόπο, πήραν ξανά από δύση και Ανατολή ότι ήθελαν και δεν πρόκειται να σταματήσουν ούτε στο Αιγαίο ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις