Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019

Οι ΗΠΑ έφτιαξαν ειδικό κάλυμμα κεφαλιού για τα στρατιωτικά σκυλιά προκειμένου να προστατέψουν την ακοή τους (pics)

Κάτι από... Call of Duty θα θυμίζουν τα σκυλιά του αμερικανικού στρατού από εδώ και στο εξής, καθώς οι ΗΠΑ έφτιαξαν ένα ειδικό κάλυμμα κεφαλιού, προκειμένου να προστατέψουν τα αυτιά τους.
Το σύστημα ακουστικής προστασίας σκύλου, όπως ονομάζεται αυτό το νέο κάλυμμα κεφαλής, έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να προστατεύει τα στρατιωτικά σκυλιά από τη βραχυπρόθεσμη απώλεια ακοής, η οποία, ωστόσο, συμβαίνει πολύ συχνά, αφού τα τετράποδα βρίσκονται διαρκώς γύρω από θορυβώδη οχήματα και μηχανήματα, ενώ μεταφέρονται, αρκετές φορές, στις διάφορες αποστολές με ελικόπτερα. 
Το κάλυμμα είναι κατασκευασμένο από εύκαμπτο υλικό ακουστικής απορρόφησης και έχει τη δυνατότητα να φιλτράρει δυνατούς θορύβους, ενώ μπορεί να τεντωθεί ή να συρρικνωθεί, για να μπει σε οποιοδήποτε κεφάλι σκύλου. Μικρό ή μεγάλο.
«Ακόμη και μία σύντομη πτήση με ελικόπτερο μπορεί να επηρεάσει την ακοή ενός σκυλιού, με αποτέλεσμα την εξασθένιση των επιδόσεών του και την αδυναμία του να ακούσει τις εντολές που του δίνονται. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ίδια την αποστολή», δήλωσε ο ερευνητής του στρατού των ΗΠΑ, Stephen Lee.
«Αυτή η νέα τεχνολογία προστατεύει, επίσης, τον σκύλο, ενώ βρίσκεται σε αποστολές, από πιθανές εκρήξεις, και μπορεί, πιστεύουμε, να επεκτείνει, τελικά, την ''επαγγελματική'' του ζωή», πρόσθεσε. 
Οι εικόνες, πάντως, των στρατιωτικών σκύλων με αυτά τα καλύμματα θυμίζουν κάτι από βιντεοπαιχνίδι... Υπάρχει ένα, όπως μπορείτε να δείτε, που έχει πάνω μία νεκροκεφαλή!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις