Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

(VIDEO) To κυβερνητικό σχέδιο για το προσφυγικό: «Τέλος» η Μόρια, κλειστά κέντρα σε πέντε νησιά

Τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε πέντε νησιά  και συγκεκριμένα σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, προβλέπει το εθνικό σχέδιο της κυβέρνησης
για την αντιμέτωπιση του προσφυγικού, το οποίο ανακοίνωσαν την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.


Όπως ανακοίνωσε ο κ. Στεφανής, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το προσφυγικό κινείται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

Φύλαξη των συνόρων με τη διαδικασία δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα επιτήρησης συνόρων
Επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου
Δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων σε νησιά και
Άμεσες επιστροφές
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Άμυνας, η αποσυμφόρηση των νησιών αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

To κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει δύο φάσεις υλοποίησης: Βραχυπρόθεσμα, επαναφέρεται ο έλεγχος ως προς την ασφάλεια των περιοχών που πλήττονται από την κρίση, ενώ μεσοπρόθεσμα εκπονούνται στοχευμένες δράσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Σε βραχυπρόθεσμο στάδιο:

Προβλέπεται η αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, με μεταφορά 5.000 μεταναστών σε ξενοδοχεία και μεταφορά 15.000 μεταναστών σε ήδη υπάρχουσες δομές και σε νέες που δημιουργούνται τώρα. Στόχος είναι η μεταφορά 20.000 μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τις αρχές του 2020.
Σε μεσοπρόθεσμο στάδιο:

Όπως επισήμανε ο κ. Στεφανής, η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει 5+1 δράσεις:

Δράση 1η: Αφορά στα ασυνόδευτα παιδιά - Σήμερα την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, ανακοινώνεται μια ειδική δράση. Καθορίζεται Εθνικός Συντονιστής μέσω της Προεδρίας της Κυβέρνησης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις