Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Αποχωρούν από το Κουβέιτ οι Αμερικανοί λέει ο ΥΠΑΜ της χώρας - Επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στην Βαγδάτη;


Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Μετά το Ιράκ (που εν τέλει διαψεύστηκε και αντί για αποχώρηση ονομάστη «μετακίνηση») τώρα έρχεται η σειρά του Κουβέιτ για να αποκαλυφθεί (;) ότι έρχεται επικείμενη αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που εδρεύουν στην χώρα.

Ο υπουργός Άμυνας του Κουβέιτ δήλωσε ότι έλαβε επιστολή από τον διοικητή αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Κουβέιτ, στην οποία «γνωστοποιεί ότι επίκειται η αποχώρηση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ εντός τριών ημερών», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KUNA.
Το μήνυμα δόθηκε με επιστολή του Αμερικανού διοικητή προς τον υπουργό Άμυνας της αραβικής χώρας, η έκπληξη του οποίου ήταν τόσο μεγάλη, που ζήτησε να επικοινωνήσει με το Αμερικανικό Πεντάγωνο για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Μια τέτοια επιστολή από το στρατόπεδο Αριφτζάν ήταν απρόσμενη και είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Κουβέιτ, σύμφωνα με το KUNA.


Πάντως πριν από λίγο ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανία είπε πως «ο τελικός σκοπός ως αντίποινα για την δολοφονία Σουλεϊμανί είναι η αποβολή όλου του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού από την περιοχή»

Expelling the US military from Iraq and the surrounding region will be Iran’s ultimate goal, in retaliation against the killing of a commander Qassem Soleimani, President Hassan Rouhani has said.

Σε αυτό το γεγονός έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα που ανεβάζει την ένταση στο Ιράκ καθώς σε ανάρτηση στο twitter το κρατικό ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει επίθεση στην πρεσβεία της χώρας στην Βαγδάτη χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
.
..
Το Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε ενημερωθεί από το Ιράν ότι θα πραγματοποιήσει επιδρομές στο έδαφός του, σημειώνοντας ότι σχεδόν ταυτοχρόνως οι Αμερικανοί τηλεφώνησαν για να αναφέρουν ότι δεχόντουσαν επίθεση, την ώρα που η Τεχεράνη εκτόξευε 22 πυραύλους σε ιρακινές βάσεις που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.

“Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, δεχθήκαμε επίσημο προφορικό μήνυμα από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν το οποίο έλεγε ότι τα αντίποινα για τη δολοφονία του μάρτυρα Κασέμ Σουλεϊμανί άρχιζαν ή θα άρχιζαν εντός ολίγου και ότι τα πλήγματα θα περιοριστούν σε ζώνες στις οποίες υπάρχει παρουσία του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες”, ανακοίνωσε το γραφείο του υπό παραίτηση πρωθυπουργού του Ιράκ Άντελ Άμπντελ Μάχντι.

“Σχεδόν την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί μας τηλεφώνησαν ενώ οι πύραυλοι έπεφταν στους αμερικανικούς τομείς των βάσεων του Άιν αλ Άσαντ και του Αρμπίλ”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Ούτε ο ιρακινός στρατός ούτε ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός δυνάμεων στο Ιράκ έχουν δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για απώλειες από τα πλήγματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις