Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Και η Εκκλησία θέλει να πάρουν οι ιερείς το επίδομα των 800 ευρώ

Να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ λόγω κορονοϊού ιερείς και άλλοι εργαζόμενοί της σε ναούς και μονές ζητάει από το υπουργείο Εργασίας η Εκκλησία της Ελλάδας.


Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με επιστολή της στις 24 Μαρτίου προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ζητάει την ένταξή της στους ΚΑΔ εργοδοτών στην Εργάνη προκειμένου οι εργαζόμενοί της, ιερείς, ιεροψάλτες, νεωκόροι, προσωπικό καθαριότητας κ.α να αποζημιωθούν από το κράτος.

Η Εκκλησία παραδέχεται επομένως ότι είναι μια ακόμη επιχείρηση που πλήττεται από τα έκτακτα μέτρα αναστολής της λειτουργίας της. Καλεί μάλιστα τον υπουργό να “αποδώσει την αρμόζουσα βαρύτητα στο δίκαιο αίτημά της και να ανταποκριθεί θετικά” σ’ αυτό.

Με εγκύκλιο σημείωμά της που απέστειλε την ίδια ημέρα, η Ιερά Σύνοδος ενημερώνει τους εκκλησιαστικούς φορείς για την ενέργειά της αυτή ώστε να το επικοινωνήσουν με τους εργαζομένους τους.

Μέσα στους εργαζόμενούς της που θα δικαιούνται τα 800 ευρώ, θα είναι και εκείνοι οι μητροπολίτες και ιερείς που ζητούν από τους πολίτες να αψηφήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και να πάνε στην εκκλησία;

Θα είναι και αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο να προτείνουν στους πιστούς να πουν ψέματα (άραγε δεν είναι αμαρτία;) ότι πάνε για γυμναστική αλλά να έρθουν στις εκκλησίες να κοινωνήσουν;

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις