Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020

Αποκλειστικό: Επίδομα 800 ευρώ και στον πολιτισμό - Οι προϋποθέσεις και οι προθεσμίες

Αμαλία Κάτζου , CNN Greece

Από τις 8 Μαΐου θα μπορούν όσοι δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο που είναι αναρτημένο στην πλατφόρμα του
υπουργείου Εργασίας https://supportemployees.services.gov.gr/ για να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Μέχρι τις 12/5 οι αιτήσεις, με την καταβολή των χρημάτων να πραγματοποιείται στις 14 και 15 Μαΐου.
Πλέγμα μέτρων στήριξης για τον πολιτισμό, το οποίο τέθηκε σήμερα επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους υπουργούς για τον πολιτισμό θα ανακοινώσει αύριο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, από κοινού με την υπουργό Πολιτισμού Λία Μενδώνη .
Ο χώρος του πολιτισμού, όπως αναφέρουν αρμόδιοι κύκλοι είναι κατακερματισμένος, με βασικά χαρακτηριστικά την αδήλωτη εργασία. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο είναι πολύ δύσκολο να ομαδοποιηθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι αόρατοι.
Παρόλα αυτά το προηγούμενο διάστημα οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέλαβαν πρωτοβουλίες για στήριξη των εργαζομένων στον πολιτισμό.
Καταρχήν σε όλους τους μισθωτούς στον πολιτισμό, κατεβλήθη η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.  Ετσι έλαβαν το επίδομα περί τους 30.000.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας μερίμνησε για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους με μπλοκάκι στο χώρο του πολιτισμού, οι οποίοι έλαβαν κι εκείνοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού, με τον αριθμό τους να υπολογίζεται στις 15.000.
Και η στήριξη θα συνεχιστεί, καθώς από τις 8 Μάϊου μέχρι και τις 12 Μαΐου θα μπορούν όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού να εισέλθουν στην πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας https://supportemployees.services.gov.gr/ και να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο που έχει ήδη αναρτηθεί ώστε να τους καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού. Βασική προϋπόθεση για να λάβουν το επίδομα είναι  η συμπλήρωση του σχετικού εντύπου. Η καταβολή των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαΐου.
Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε σειρά δράσεων για τη στήριξη των εργαζομένων στον κλάδο του Πολιτισμού.  Πιο συγκεκριμένα  για τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους του Πολιτισμού, οι οποίοι έχουν ενεργές συμβάσεις, προβλέπεται η ένταξη στηνειδική αποζημίωση σκοπού των 800 ευρώ. Δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος είναι και οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι του κλάδου, οι ηθοποιοί, οι μουσικοί, οι διερμηνείς, οι πάροχοι πολιτιστικού περιεχομένου και οι ταξιθέτες.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις