Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Οι Έλληνες αγκαλιάζουν τη νέα Επιτροπή «Τιμή στο ’21»

Μεγάλη μερίδα των συμπατριωτών μας, αλλά και της ομογένειας, δηλώνει καθημερινά και με συγκινητικό τρόπο την υποστήριξή τους στην αυθόρμητη
πρωτοβουλία μας για σύσταση παράλληλης επιτροπής, απέναντι στην ορισθείσα επίσημη, από την Κυβέρνηση.

Το βροντερό και οργισμένο παρών τους, από την πρώτη στιγμή, σε αυτή μας την προσπάθειά, ως αντίδραση στα αλλεπάλληλα όσο και εξαιρετικά επικίνδυνα ατοπήματα της Επιτροπής Ελλάδα 21, αποτελεί απτή απόδειξη της ύπαρξης ισχυρής εθνικής συνείδησης σε κάθε ελληνική ψυχή.

Οφείλει να διευκρινιστεί ότι οι εμπνευστές αυτής της κίνησης, για τη δημιουργία παράλληλου εορτασμού του ΄21, αντιμετωπίσαμε πολλά και σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της αναγκαστικής παραμέλησης των ανειλημμένων μας υποχρεώσεων.

Όταν, ωστόσο, διαπιστώσαμε, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι είχαν διεισδύσει στην Ελλάδα ’21 μέλη με απόψεις και προθέσεις θανάσιμα επικίνδυνες για την επιβίωση της πατρίδας μας, κρίναμε χωρίς δισταγμό, ότι αποτελεί εθνικό μας καθήκον, να ενεργήσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, με την ελπίδα να αποσοβηθούν τα χειρότερα.

Και όπως αποδεικνύει η αθρόα προσέλευση υποστηρικτών αυτής της κίνησης, τα ίδια πιστεύει και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Στη συνέχεια, θα παραθέσουμε ορισμένα αποσπάσματα από απόψεις και προθέσεις μελών της Ελλάδα 21, προκειμένου να γίνει σε όλες και όλους απολύτως ξεκάθαρη η επικινδυνότητα του εορτασμού του ’21, από την Επιτροπή Ελλάδα 21. Είναι αλήθεια ότι το περιεχόμενο των παρακάτω αποσπασμάτων, μετατρέπουν σε απλά πταίσματα τις οπωσδήποτε απαράδεκτες προσβολές και ύβρεις μελών της Ελλάδα 21 εναντίον του θεμελιωτή του νεοελληνικού κράτους και των ηρώων της Επανάστασης του 21.

Και τούτο, επειδή τα αποσπάσματα αυτά παραπέμπουν άμεσα σε παραχάραξη της ιστορίας μας και σε χάλκευση της συνέχειας της φυλής μας μέσα από τους αιώνες. Και ταυτόχρονα δικαιολογούν απόλυτα το πώς και το γιατί όλοι εμείς θεωρήσαμε ύψιστο καθήκον απέναντι στην πατρίδα μας την όποιας μορφής βοήθεια μπορεί ο καθένας μας να της προσφέρει.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για θεωρήματα και πεποιθήσεις επιστημόνων, με έργο, που ενδεχόμενα τυγχάνει αναγνώρισης από τους ομοϊδεάτες. Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για καθαρά ανθελληνικές απόψεις, που θα όφειλαν πάση θυσία να παραμείνουν όσο γίνεται μακρύτερα από το περιβάλλον εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 21.

Καθώς, η συντονίστρια της Επιτροπής Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη έχει πρόσφατα αρθρογραφήσει με τα θέματα αυτά, φρονούμε ότι δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα ονόματα εκείνων των μελών της Ελλάδα 21, των οποίων παραθέτουμε στη συνέχεια μερικές επιλεγμένες γραμμές των έργων τους:

Α) «Και μου κάνει εντύπωση ότι, σε κείμενα ξένων περιηγητών, Άγγλων, όπως ο Βύρωνας, αλλά και Γάλλων του 18ου αιώνα, ενώ διαβάζεις ότι οι Έλληνες ζουν ως σκλάβοι των Τούρκων, είναι φανερό ότι οι συγγραφείς τους πάλευαν να κατανοήσουν πώς γίνεται ένας λαός να ζει σε εθελοντική σκλαβιά. Και ο όρος «σκλαβιά» ανήκει πιο πολύ στους περιηγητές και όχι στους ντόπιους. Γιατί ένας οξυδερκής άνθρωπος, όπως ήταν ο Βύρωνας, καταλάβαινε ότι ο μέσος Έλληνας, πολλοί Ρωμιοί τότε της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δεν είχαν καθόλου την αντίληψη της σκλαβιάς. Οι ξένοι είναι που μεγάλωσαν με την έννοια της κλασικής και της αρχαίας Ελλάδας ως γενέτειρας της πολιτικής ελευθερίας όλου του κόσμου κι έτσι ξαφνιάζονται βλέποντας τους Έλληνες σε κατάσταση υποτέλειας.

Κείμενα του ελληνικού Διαφωτισμού αναφέρονται με πολύ διαφορετικούς τρόπους στην οθωμανική κυριαρχία. Πολλές φορές, Έλληνες πολύ έξυπνοι και μορφωμένοι γράφουν με αρκετό σεβασμό για τον σουλτάνο, αποδίδοντάς του μάλιστα τον βυζαντινό τίτλο του «βασιλέως»…
«…έχω αρχίσει να προβληματίζομαι σοβαρά μήπως η καθιερωμένη αντίληψη των 400 χρόνων σκλαβιάς δεν ανήκει τόσο στους υπόδουλους Έλληνες αλλά στους ξένους παρατηρητές, που τους την αποδίδουν. Ο εορτασμός της επετείου του 1821 θα είναι μια ευκαιρία για να επανεκτιμηθεί και να επαναξιολογηθεί το παρελθόν».

Και σε ερώτηση της κας Κλεφτογιάννη αν είναι έτοιμοι οι Έλληνες για να ξαναγραφεί η ιστορία τους, το μέλος της Ελλάδα 21 απαντά αδίστακτα: «Γιατί να μην είστε έτοιμοι; Ιδιαίτερα μετά την περίοδο που μόλις περάσατε και ξεπεράσατε, της λεγόμενης κρίσης! Βγαίνοντας από τα δεινά της κρίσης, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η ιδανική στιγμή για να επανεκτιμήσετε όχι απλώς τα τελευταία δέκα χρόνια αλλά και τα 200!».

Αβίαστα, λοιπόν, εξάγεται το συμπέρασμα ότι κακώς αναφερόμαστε σε «τουρκική σκλαβιά» διότι….δεν επρόκειτο για σκλαβιά!!! Και εφόσον δεν υπήρχε «σκλαβιά» ορθώς η Επιτροπή Ελλάδα 21 δεν αναφέρει πουθενά (από όσο τουλάχιστον γνωρίζω) τα 400 χρόνια δουλείας, αλλά ούτε και το 1453.

Β) Αλλά, αν δεν ήταν σκλαβιά αυτά τα 400 χρόνια, πως δικαιολογείται η Επανάσταση του ’21; Μα, είναι πολύ απλό, όπως άλλο μέλος της Ελλάδα ’21 σπεύδει να το διευκρινίσει: «Η επανάσταση του ’21 ήταν πρωτοβουλία μιας περιθωριακής ελίτ» (Θ.Αντωνόπουλος 25.3.2018).

Ο αφελληνισμός των Ελλήνων, που σαφώς ευλογείται από την Ελλάδα 21, όχι μόνον επειδή δεν αποπέμπονται, αλλά αντιθέτως διατηρούνται ευλαβικά στη θέση τους, παρότι αποδεδειγμένα εμφορούνται από επικίνδυνα ανθελληνικές απόψεις, αλλά δυστυχώς και μέσα από τις δηλώσεις της κυρίας Αγγελοπούλου, όπως και ανάμεσα σε άλλες:

«…στο πλαίσιο του ρόλου που μας έχει ανατεθεί από την Πολιτεία, κανένας συνεργάτης ή στέλεχος της Επιτροπής δεν δικαιούται να λογοκρίνει την άποψη των μελών της Ολομέλειας. Θέλουμε όλοι, και όχι μόνο τα μέλη της Ολομέλειας να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα πολιτισμένο, δημοκρατικό διάλογο. Άλλωστε βρισκόμαστε στον τόπο όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία και η διαλογική συζήτηση».

Άνετη, λοιπόν, και δημοκρατική η πρόεδρος της Ελλάδα 21, καλεί αδιακρίτως, και χωρίς δικαίωμα λογοκρισίας να συμμετάσχουν, να κάνουν «δημοκρατικό διάλογο», να λένε και να γράφουν τις όποιες απόψεις τους για την επανάσταση του ΄21 όλοι, ανεξέλεγκτα όλοι, οι απανταχού της γης βρικόλακες του Φαλμεραϊσμού και του εθνομηδενισμού, στον ιερό, όπως θα έπρεπε να είναι, εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από το ’21.

Η ακραίας επικινδυνότητας υφή, αυτών των κατευθύνσεων, που ενστερνίστηκε η επιτροπή η οποία συγκλήθηκε από τον κ. Πρωθυπουργό, είναι πλέον ή εμφανής. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η πατρίδα μας περιτριγυρίζεται από 40 διαβόλους. Και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που πλήθος Ελληνίδων και Ελλήνων πλαισίωσαν, με αγωνία, την επιτροπή μας για έναν παράλληλο εορτασμό του ’21.

Σε όλους όσους έχουν δηλώσει τη συμπαράσταση τους στην λαϊκή αυτή Επιτροπή μας, αλλά και σε όσους τη δηλώσουν εφεξής, τους γνωρίζουμε πως η οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν σε όλη την επικράτεια, θα γίνει μέσα από εργασίες που θα λάβουν χώρα σε κάθε μία από τις απαιτούμενες ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που θα δουλέψουν για τον σκοπό μας αυτό.

Οι Ομάδες αυτές, για την ώρα, έχουν οριστεί να είναι οι εξής :
  1. ΜΗΤΡΩΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ
    · Τηρείται μητρώο ώστε να μπορούμε ανα πάσα στιγμή να βρούμε έναν υποστηρικτή, τόσο από το όνομα του όσο και από τον τόπο κατοικίας του ή επαγγέλματος του.
  2. ΟΜΑΔΑ ΠΟΡΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
    · Φροντίζει για την κάλυψη των αναγκαίων δαπανών για την υλοποίηση του προγράμματος εκδηλώσεων
    · “Δει δη χρημάτων, Έλληνες, και άνευ τούτων ουδέν εστι γενέσθαι των δεόντων”.
  3. ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
    · Φροντίζει για τη νομική κάλυψη των ενεργειών της Επιτροπής
  4. ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
    · Δημάρχους, Μητροπολίτες, Αστυνομία κλπ
  5. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    · Φροντίζει για την εμφἀνιση της Επιτροπής στα διάφορα ΜΜΕ, για τη διοχέτευη στα ΜΜΕ των ανακοινώσεων της Επιτροπής και κάθε τι σχετικό.
  6. ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ FB
  7. ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ SITE
  8. ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΥOUTUBE
    · Φροντίζει για την καταγραφή στο YT όλων των εκδηλώσεων μας
  9. ΟΜΑΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗΣ
    · Φροντίζει για το περιεχόμενο των Ομιλιών, τον προγραμματισμό τους και τους ομιλητές σε κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση
  10. ΟΜΑΔΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
    · Φροντίζει για την επαφή με τους πολιτιστικούς συλλόγους κάθε περιοχής της Ελλάδας που θέλουν να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις της Επιτροπής μας.
  11. ΟΜΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
    · Φροντίζει για το μουσικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων
  12. ΟΜΑΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
    · Φροντίζει για το πρόγραμμα των εικαστικών εκδηλώσεων (Ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, κλπ)
  13. ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
    · Φροντίζει για την ύπαρξη των απαραίτητων οπτικοακουστικών μέσων για τη διαφήμιση των εκδηλώσεων
  14. ΟΜΑΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
    · Φροντίζει για την ασφάλεια των οργανωτών και των θεατών των εκδηλώσεων
  15. ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΦΙΣΣΩΝ & ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
    · Φροντίζει για την παραγωγή εντύπου υλικού και διαφημιστικών αφισών
  16. ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

    Όποια / όποιος από εσάς επιθυμεί να προσφέρει εθελοντικά τις γνώσεις του ή μέρος του χρόνου του σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες, στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή στον τόπο διαμονής του, παρακαλούμε να το δηλώσει στο timisto21@gmail.com.

    Εξυπακούεται ότι γίνονται δεκτές παρατηρήσεις ή εισηγήσεις για βελτιώσεις στον παραπάνω σχεδιασμό, που θα πρέπει να απευθύνονται στο ίδιο στο ιδιο μέηλ.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις