Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

Γιατί η Τουρκία κάνει επίδειξη “ναυτικής ισχύος” για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο

Ο πίνακας που δημοσιεύουμε περιλαμβάνει τα πλοία που παρέλαβε το τουρκικό ναυτικό την δεκαετία 2010-2020. Πολεμικά πλοία  τα οποία ναυπηγήθηκαν στην Τουρκία!

Ο πίνακας απαντά σε πολλά και σε πολλούς εντός της δικής μας χώρας. Καλοπροαίρετους αλλά “πονηρούς”.


Ο πίνακας παραλαβών τουρκικών πολεμικών πλοίων δείχνει:

•Την σημασία που δίνουν οι γείτονες στην θαλάσσια δύναμη κρούσης

•Εξηγεί πως ο τουρκικός στόλος έχει κατορθώσει να ΄χει ταυτόχρονη παρουσία σε πολλά διαφορετικά σημεία της Μεσογείου, αλλά και να κάνει επίδειξη σημαίας για πρώτη φορά στην ιστορία του και σε περιοχές του πλανήτη πολύ μακριά από την Τουρκία.

•Το τουρκικό ναυτικό μέσα σε 10 χρόνια παρέλαβε  16 Περιπολικά σκάφη, 1 πυραυλάκατο και 4 κορβέτες.


•Το πολύ μέχρι τις αρχές του 2021 θα ενταχθεί και το πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων ( και όχι αεροπλανοφόρο….) ANADOLU (L-400).

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τι κάναμε εμείς για το δικό μας Πολεμικό Ναυτικό, σ΄αυτή τη δεκαετία!

Αυτός είναι και ο λόγος που το τελευταίο διάστημα επιμένουμε στην ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Στόλου. Δεν αναφερόμαστε στην απόκτηση νέων πλοίων που η λογική λέει ότι είναι αυτονόητη. Είναι μια λύση που αφορά στο μέλλον αλλά πρέπει να προχωρήσει. Αναφερόμαστε στην ανάγκη συντήρησης και υποστήριξης του Στόλου που διαθέτουμε. Χρήματα όπως διαπιστώνουμε όλοι μας υπάρχουν. Απλόχερα μοιράστηκαν από την κυβέρνηση σε καμπάνιες αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας. Αυτό που μας λείπει περισσότερο και από το χρήμα είναι ο χρόνος.

Γι΄ αυτό καλό θα ΄ναι να πάψουμε να φλυαρούμε και να “φιλοσοφούμε”.

Επίσης θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα πάσης φύσεως “παιχνιδάκια” που παίζουν διάφοροι “πονηροί”. Αυτοί που προσπαθούν να καθοδηγήσουν αποφάσεις για τη θωράκιση της χώρας σε λάθος κατεύθυνση.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις