Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Έλληνας καθηγητής Γενετικής αμφισβητεί τον ΠΟΥ – «Σαν τον Τραμπ μας τα λες», τι απάντησε (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είπε για τις πολιτικές πιέσεις
Ο Μανώλης Δερμιτζάκης είναι καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, διευθυντής στο Κέντρο Γονιδιωματικής «Health 2030» και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).


Βρισκόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ρωτήθηκε σχετικά με την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) πως ο κορωνοϊός επιτυγχάνεται και μπορεί να μεταδίδεται από τον αέρα.

Συγκεκριμένα, ο ΠΟΥ ανέφερε πως ο κορωνοϊός «επιταχύνεται», επισημαίνοντας πως δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση και πως «προκύπτουν αποδείξεις» σχετικά με τη διασπορά μέσω του αέρα του νέου κορωνοϊού, αφότου ομάδα επιστημόνων προέτρεψε τον Οργανισμό να επικαιροποιήσει τις οδηγίες του σχετικά με τον τρόπο που εξαπλώνεται η νόσος.

Ο καθηγητής αιφνιδιάζοντας τους δημοσιογράφους δήλωσε:

«Εγώ γενικά το τι ανακοινώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πάντα, τους τελευταίους μήνες, το βλέπω με δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Δυστυχώς, διότι δεν κατάφερε να χτίσει την αξιοπιστία, ώστε αυτά που λέει να τα ακούμε σαν ευαγγέλιο».

«Σαν τον Τραμπ μας τα λες, κ καθηγητά», του είπε ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων.

«Δεν τα λέω σαν τον Τραμπ, Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα έπρεπε να αλλάξει, όχι να πάψει να υπάρχει. Αλλά υπάρχουν περίοδοι που κάποιοι οργανισμοί, παγκόσμιοι ή τοπικοί, ανάλογα με την ηγεσία που έχουν και ανάλογα με τις πολιτικές πιέσεις, οι οποίες υπάρχουν, δεν λειτουργούν σωστά. Με την μορφή που λειτουργεί ο ΠΟΥ τα τελευταία χρόνια δεν είναι πολύ χρήσιμος», απάντησε.

Δείτε το βίντεο:
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις