Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Μένουν κρυφά τα αποτελέσματα για χιλιάδες τεστ κορωνοϊού στην Ήπειρο

Κρυφά μένουν τα αποτελέσματα για χιλιάδες μοριακά τεστ ανίχνευσης του Covid-19 που έχουν διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα και στην περιοχή της Ηπείρου.


Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε ολόκληρη την χώρα, σε μία εμφανή προσπάθεια να… ισορροπήσει η οικονομική ανάκαμψη με την πανδημία!

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η Περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισε να διακόψει την έκδοση ενημερωτικού δελτίου για τα κρούσματα που εντοπίζονται στην περιοχή, την ιχνηλάτηση, τις νοσηλείες στα νοσοκομεία.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν έντονες πιέσεις από τουριστικές περιοχές, καθώς εκεί εντοπίστηκαν κρούσματα, πιέσεις που ζητούσαν να μην γίνονται ανακοινώσεις γιατί οδηγούν σε ακυρώσεις κρατήσεων.

Φαίνεται ότι η λεπτή ισορροπία μεταξύ τουριστικής ανάκαμψης και πανδημίας είναι κεντρική επιλογή, με άγνωστο προς το παρόν αποτέλεσμα.

Το βέβαιο είναι ότι είναι στην παρούσα φάση μένουν μυστικά τα αποτελέσματα από χιλιάδες τεστ.

Από την 1η έως τις 14 Ιουλίου 2020 στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έγιναν  2.618 τεστ.

Από τα ξημερώματα της 15ης έως και το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου, σε ένα χρονικό διάστημα περίπου 36 ωρών, πραγματοποιήθηκαν άλλα 369.

Σε δύο φάσεις 48 ωρών, μία το Σαββατοκύριακο και μία στα μέσα της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2.000 δειγματοληψίες στην Κακαβιά.

Ουδέν αποτέλεσμα ανακοινώθηκε.

Το κενό ενημέρωσης είναι υπαρκτό. Δεδομένο. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.

Ενδεχομένως αυτό το κενό ενημέρωσης να καλυφθεί, από τις εβδομαδιαίες ανακοινώσεις που θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αφού για όλα πρέπει να έχει λόγο και να αποφασίζει η Αθήνα.

ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις