Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020

Ρωσία και Κίνα εκμεταλλεύονται την «αδράνεια» των ΗΠΑ! Η «ύβρις» και η «νέμεσις» σε έναν αγώνα για τρεις

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καυχιέται ότι πλησιάζει στην ολοκλήρωση πυρηνικών υπερηχητικών πυραύλων για το Πολεμικό Ναυτικό, την ώρα που η Κίνα
διαμηνύει ότι βρίσκεται κοντά «στο όπλο που θα εξολοθρεύει κάθε αμυντικό σύστημα! Οι ΗΠΑ χάνουν έδαφος στους εξοπλιστικούς αγώνες και ευθύνονται αποκλειστικά οι ίδιες.
Ο Ρώσος Πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, για παράδειγμα πότε οι νέοι πύραυλοι θα εγκατασταθούν στα πλοία, αλλά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε ότι τα όπλα βρίσκονται στα τελικά στάδια των δοκιμών. Σε μια αντίστοιχη περίπτωση, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ παρακολούθησε τον προηγούμενο Οκτώβριο τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο, όπου παρουσιάστηκε ο πολυηχητικός πυρηνικός πύραυλος DF-17.
Σε ποιο σημείο είναι όμως οι ΗΠΑ; Σύμφωνα με το «Military.com», σε μια εκδήλωση του κέντρου μελετών Hudson Institute στις 30 Ιουνίου, ο Δρ. Μαρκ Λιούις ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είχαν κάποτε ένα εντυπωσιακό προβάδισμα στην τεχνολογία των πολυηχητικών όπλων, αλλά επέτρεψαν αυτό το προβάδισμα να εξαφανιστεί. Ο Λιούις, ο οποίος είναι επικεφαλής ειδικού τομέα για την ανάπτυξη τεχνολογιών στο Πεντάγωνο, πρόσθεσε: «Υπήρχε ένα στοιχείο ύβρεως σε αυτό. Ήμαστε τόσο πολύ μπροστά. Τώρα, είμαστε σε μια κατάσταση που στα αλήθεια είμαστε σε μια κούρσα για τρεις».
Συνεχίζοντας ο ίδιος υπογραμμίζει: «Κατηγορούμαι συχνά πως λέω ότι η ταχύτητα είναι το νέο stealth». Η τεχνολογία stealth κάνει τα βομβαρδιστικά και τα μαχητικά δύσκολο να στοχοποιηθούν, αλλά οι πολυηχητικοί πύραυλοι αναπτύσσουν ταχύτητες οι οποίες υπερβαίνουν τα 5 Mach, κάτι που σημαίνει ότι «με βλέπεις πολύ αργά για να κάνεις οτιδήποτε… Πρόκειται για μια κατηγορία όπλων που, ειλικρινά, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί», ο Λιούις κατέληξε.
Τουλάχιστον τρεις φορές τους τελευταίους μήνες ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει μιλήσει για έναν «σούπερ» πύραυλο, που θα αναπτύσσει 17 φορές την ταχύτητα του ήχου και θα χτυπά τον στόχο με εξαιρετική ακρίβεια. Σύμφωνα με τον Λιούις, σκοπός των ΗΠΑ είναι το όπλο να εισέλθει σε παραγωγή στα μέσα της δεκαετίας.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Πηγή: Military.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις