Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Η Λέσβος εάλω! Καταγγελία Γερμανίδας ακτιβίστριας για οπλισμό τζιχαντιστών από την Τουρκία: «Έχουν όλα τα είδη όπλων»

«Μετά τη Μόρια, θα πέσει και η Λέσβος».
Αυτό ήταν το σοκαριστικό μήνυμα μίας εκ των…μη καταγεγραμμένων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, σε μία είδηση που είδε το φως της
δημοσιότητας προ ημερών μέσα από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» (Δείτε ΕΔΩ).

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι συγκλονιστικές καταγγελίες μίας Γερμανίδας «αλληλέγγυας» και φωτογράφου, Ρεμπέκα Σόμερ.

Η ίδια αναφέρθηκε στο μπαράζ πυρκαγιών της περασμένης βδομάδας που κατέστρεψαν το ΚΥΤ Μόριας, επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε δράση ύποπτων ΜΚΟ και ορισμένων Αφγανών.

Έτσι μιλώντας στο φιλελεύθερο γερμανικό διαδικτυακό περιοδικό Tichys Einblick, η Ρεμπέκα Σόμερ αποκάλυψε τα εξής σοκαριστικά:

«Έγινε προσπάθεια να χρεωθεί ο εμπρησμός του ΚΥΤ στους κατοίκους του νησιού».

Στην πορεία η ίδια παραδέχθηκε πως είδε βίντεο-ντοκουμέντο με αλλοδαπούς σε συνεργασία με έναν άνδρα και μία γυναίκα από γερμανική ΜΚΟ να προκαλούν φωτιές μέσα στο ΚΥΤ Μόριας.

Και συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Πυροσβέστες και εθελοντές κάθονται έξω από το ΚΥΤ και περιμένουν να επέμβουν εάν χρειαστεί. Πολλές φορές είχαν προκληθεί φωτιές τις εβδομάδες που βρίσκομαι στο νησί. Οι περισσότεροι από τους αιτούντες άσυλο εδώ στη Μόρια δεν δείχνουν κανέναν σεβασμό και είναι εξαιρετικά επιθετικοί απέναντι στην Αστυνομία. Το απόγευμα της Δευτέρας ήταν ιδιαίτερα άσχημα. Η προσπάθεια των πυροσβεστών για κατάσβεση της πυρκαγιάς εμποδίστηκε βίαια».

Βίαιοι και οπλισμένοι τζιχαντιστές στη Μόρια
Δίνοντας συνέχεια στις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη Λέσβο, η Γερμανία ακτιβίστρια αναφέρθηκε σε εγκληματικά στοιχεία και τζιχαντιστές που οπλισμένοι τρομάζουν τους κατοίκους πέριξ της Μόριας:

«Οι κάτοικοι των γύρω χωριών ανησυχούν γιατί κάποιοι από αυτούς που έφυγαν από το Κέντρο Υποδοχής είναι βίαιοι και οπλισμένοι. Κυκλοφορούν σε ομάδες των πέντε ή δέκα ατόμων. Κάποιοι έχουν σιδερένιες ράβδους. Έχουν όλα τα είδη όπλων στο στρατόπεδο. Έχω δει από σπαθιά έως μαχαίρια. Υπάρχουν επίσης φήμες για πυροβόλα όπλα από τον στρατό του Ερντογάν.

Εδώ υπάρχουν πολλοί τζιχαντιστές, αυστηρά ευσεβείς μουσουλμάνοι, ακόμη και Ταλιμπάν. Μπορείτε να τους διακρίνετε από τα ρούχα τους Ταλιμπάν. Είναι ένας πολύ συγκεκριμένος τρόπος ντυσίματος. Μου τους έδειξαν κάτοικοι του καταυλισμού».

(φωτο:screenshot)

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις