Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020

Αγόρασαν νεόχτιστα σπίτια για 140.000 και τώρα αξίζουν… 0 ευρώ

 «Χρωστάω ακόμα 165.000 ευρώ σε ενυπόθηκο δάνειο και πληρώνω για ένα σπίτι που δεν αξίζει τίποτα απολύτως»Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοχοι σπιτιών ενός οικισμού στο Μπράντφορντ της Αγγλίας με τις νεόδμητες οικίες που αγόρασαν πριν από λίγα χρόνια.

Ένα τέτοιο ζευγάρι, οι Chris και Steph Oliver, που πλήρωσαν το 2014 περισσότερα από 140.000 ευρώ (130.000 λίρες) για ένα τεσσάρι στον οικισμό, ανακάλυψαν προσφάτως πως το σπίτι τους δεν έχει καμία εμπορική αξία.

Το σπίτι δεν έχει φτιαχτεί σύμφωνα με τους κανονισμούς δόμησης και, ακόμα χειρότερα, ο κατασκευαστής του οικιστικού συγκροτήματος, η Sherwood Homes, κήρυξε πτώχευση τον Φεβρουάριο.

Η ιστορία τους δεν είναι δυστυχώς η μόνη, καθώς όλοι οι ιδιοκτήτες των 13 κατοικιών βρίσκονται πλέον στην ίδια θέση. Ένα από τα προβλήματα της ραγδαίας υποτίμησης είναι ο χώρος που έχουν φτιαχτεί οι κατοικίες.

Σύμφωνα με τη «Mirror» που μίλησε με εκπρόσωπο του δημοτικού συμβουλίου, το οικόπεδο ήταν παλιά χωματερή και παρά το γεγονός ότι δεν είναι σκουπιδότοπος εδώ και 40 χρόνια, συνεχίζει να απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα τοξικές αναθυμιάσεις μεθανίου

Όταν ήταν να φτιαχτούν τα σπίτια, θα είχαν υποτίθεται μια προστατευτική μεμβράνη κάτω από τα πατώματα, μόνο που αυτό δεν έγινε ποτέ.

Ο Adeel Azfal, ένας από τους ιδιοκτήτες που πλήρωσε 191.000 ευρώ (175.000 λίρες) τον Ιούνιο του 2016, δηλώνει επίσης σοκαρισμένος για τη μηδενική σημερινή αξία του ακινήτου του. «Χρωστάω ακόμα 165.000 ευρώ σε ενυπόθηκο δάνειο και πληρώνω για ένα σπίτι που δεν αξίζει τίποτα απολύτως».

Μέσα σε όλα, ο οικισμός έχει προβλήματα νομιμότητας ακόμα και με την αποχέτευση και τους δρόμους. «Ξεκάθαρα οι κάτοικοι έμειναν στο έλεος του κατασκευαστή και των υπηρεσιών που συνεργάστηκαν μαζί του, γι’ αυτό και το συμβούλιο τους υποστηρίζει με συμβουλές και καθοδήγηση», είπε εκπρόσωπος του δήμου του Μπράντφορντ.

Το θέμα ανέδειξε η τηλεοπτική σειρά «Rip Off Britain» του BBC, δηλώνοντας πως κανένας από την κατασκευαστική εταιρία και τους συνεργάτες της δεν εμφανίστηκε για δήλωση.

Οι ιδιοκτήτες «είναι σε πανικό» και κάποιοι έχουν κινηθεί νομικά, χωρίς ωστόσο ορατή διέξοδο στο δράμα τους...

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις