Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας σήμερα στη Τουρκία - Στο τραπέζι οι διερευνητικές & αποστρατικοποίηση νησιών!


 Νέες προκλήσεις

Βισκόμαστε στο παρά πέντε πιθανών επικινδύνων εξελίξεων σε Αιγαίο και Κύπρο, καθώς σήμερα θα έχουμε της έκτακτη σύγκλιση του Τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου.

Εκεί θα παρθούν κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα στα ελληνοτουρκικά, ενώ  οι Τούρκοι στρατηγοί και ναύαρχοι αναμένουν σαφείς οδηγίες για το επόμενο διάστημα.  

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στο Συμβούλιο θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Ιράκ, η σύγκρουση με το PKK και οι διερευνητικές με την Ελλάδα. Μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες και πως στο Συμβούλιο, το οποίο θα γίνει υπό την ηγεσία του Ρ. Τ. Ερντογάν, θα συζητηθεί και το θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών!

Όπως αναφέρουμε καθημερινά στο Πενταπόσταγμα, οι τούρκοι ενδεχομένως να προβούν σε πιθανή πρόκληση στην θαλάσσια και εναέρια περιοχή Αιγαίου–Ανατολικής Μεσογείου, θέλοντας να καταστίσουν κάτι παραπάνω από σαφές, ότι διεκδικούν ΑΟΖ (Καστελόριζο), ή πετρέλαια σε Κύπρο.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για την δημιουργία τυχόν προκλήσεως. Επισημάνεται σε ότι το  τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, αποτελεί το ανώτατο πολιτικό όργανο της χώρας όπου λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Οι Τούρκοι έχουν καλλιεργήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ένα νοσηρό κλίμα κατά της Ελλάδος, προβάλλοντας τις δικές τους παράλογες απαιτήσεις, ενώ την ίδια στιγμή απειλούν ξεδιάντροπα μιλώντας δήθεν για «ελληνική προκλητικότητα» σε σχέση με την επέκταση της ελληνικής ΑΟΖ στα 12 μίλια στο Ιόνιο. 

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, η τουρκική κυβέρνηση ενδέχεται να φέρει στο επίκεντρο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και στα ελληνοτουρκικά.

Μια τέτοια απόφαση θα την υποστήριζαν, εκτός από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις