Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

Εκτός εαυτού οι επαγγελματίες μετά τη νέα εγκύκλιο: «Θέλετε να μας κάνετε αστυνομικούς ή αλλιώς πρόστιμο;»


 Νέο "πονοκέφαλο" προσθέτει η κυβέρνηση στους επαγγελματίες του καφέ καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ τους καθιστά ad hoc αστυνομικούς της γειτονιάς! Δεν τους έφτανε η πτώση του τζίρου και η απελπισία τους για το πότε θα επανέλθουν σε κάποια κανονικότητα το "ευφάνταστο" υπουργείο τους ζητά να κάνουν τον ελεγκτή του πεζοδρομίου!

Μάλιστα και σε μια ανακοίνωση οργής για την πλήρη αντίθεση του στις διατάξεις του ΦΕΚ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης!

Το ΕΕΘ σημειώνει ότι "το σημείο το οποίο προβλέπει υπέρογκα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης για συναθροίσεις πολιτών ΕΞΩ από τα καταστήματα είναι εκτός κάθε λογικής!

Ασφαλώς και ο υπεύθυνος κάθε επιχείρησης είναι ελεγκτέος με πρόστιμα εάν ΕΝΤΟΣ του καταστήματος του επιτρέψει την είσοδο σε περισσότερα άτομα από αυτά που προβλέπονται…

Ωστόσο, κανείς καταστηματάρχης δεν μπορεί να μεταμορφώνεται σε αστυνομικό και κάθε στιγμή να παραμερίζει την εργασία του προκειμένου να διαπιστώσει εάν εκτός υπάρχει συνωστισμός!

Παράλληλα, είναι άδικο να επιβάλλονται οριζόντια μέτρα που πλήττουν χιλιάδες επαγγελματίες όλων των κλάδων της εστίασης επειδή ελάχιστοι επαγγελματίες δεν συμμορφώνονται.

Καλούμε την Κυβέρνηση να τροποποιήσει την αστοχία και να ακολουθήσει την κοινή λογική”. 

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Οι "απαιτήσεις" της κυβέρνησης  

Σε αναγκαίες διευκρινίσεις (των κυβερνητικών απαιτήσεων;) για την απαγόρευση παραμονής των πελατών στα καταστήματα εστίασης, με τις μεθόδους take away και drive through προχώρησε με ανάρτησή του στο twitter ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία τροποποιείται η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.6877/29.1.2021 κοινής υπουργικής απόφασης "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00" (Β' 341).

Σε αυτή την απόφαση, και για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες, διευκρινίζεται από τον γενικό γραμματέα - με την παράθεση του σχετικού αποσπάσματος - ότι: "οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ'οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών".

Στο μεταξύ, σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη συναντήθηκαν σήμερα με εκπροσώπους του σωματείου επιχειρήσεων εστίασης BARECΑ.

Βασικό θέμα συζήτησης, όπως σημειώνει ο υπουργός, σε ανάρτησή του στο twitter, ήταν τα προβλήματα του κλάδου λόγω της πανδημίας και τα μέτρα στήριξής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις