Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021

MOIPAZOYN ΦΟΒΟ! - Bloomberg: «Ή "βάζετε το κεφάλι σας στον ντορβά" τώρα με τα εμβόλια ή επιστροφή στην κανονικότητα το 2028»

 


«Καμπανάκι» κρούει το Bloomberg, καθώς υποστηρίζει πως εάν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί... τότε η κανονικότητα θα έρθει μετά το 2028.

Την ώρα που στην ΕΕ, αλλά και στη χώρα μας, οι εμβολιασμοί προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, μόνο ως αισιόδοξο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο δημοσίευμα, καθώς οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε πανικό και «τρέχουν» να προμηθευτούν εμβόλια, με τη λύση να δίνεται -όπως όλα δείχνουν- από το Sputnik V. 

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα χρειαστεί το ποσοστό του πληθυσμού που θα έχει εμβολιαστεί να φτάσει περίπου στο 70% με 75% η προσοχή στρέφεται στην πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας η οποία δεν προχωρά με τον ίδιο ρυθμό σε όλες τις χώρες.

Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ είναι οι τρεις χώρες που βρίσκονται πρώτες στην «κούρσα», με το Ισραήλ συγκεκριμένα να υπολογίζεται πως θα πιάσει τον στόχο του 75% σε περίπου δύο μήνες, όμως ταυτόχρονα καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων. Οι ΗΠΑ από την άλλη θα φτάσουν σε αυτό το ποσοστό προς το τέλος του χρόνου.

Με τους εμβολιασμούς επίσης να γίνονται ταχύτερα στις πλουσιότερες χώρες της Δύσης από τον υπόλοιπο κόσμο, το Bloomberg υπολογίζει ότι ο κόσμος θα χρειαστεί συνολικά επτά χρόνια, με τον τρέχοντα ρυθμό, για να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Όπως σημειώνει το Bloomberg η παραπάνω εκτίμηση υπολογίζεται βάσει του μέχρι τώρα ρυθμού των εμβολιασμών, κάτι που σημαίνει πως όσο περισσότερα σκευάσματα εγκρίνονται και όσο περισσότεροι εμβολιασμοί γίνονται, τόσο το συγκεκριμένο ορόσημο θα έρχεται όλο και πιο κοντά.

Πόσο θα χρειαστούν οι χώρες για να χτίσουν ανοσία

Όπως ο υπολογισμός αυτός δεν είναι μία ευθεία γραμμή, αφού στην εμβολιαστική διαδικασία άλλες χώρες επιταχύνουν και άλλες επιβραδύνουν. Ο Καναδάς για παράδειγμα έδειξε πως μείωσε τους εμβολιασμούς περίπου κατά 50% τις τελευταίες εβδομάδες λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις των δόσεων. Κάπως έτσι, στον εν λόγω δείκτη του Bloomberg η χώρα της βόρειας Αμερικής θα χρειαστεί ακόμα και 10 χρόνια για να πιάσει τον στόχο του 75%.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Καναδάς θα είναι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων μέχρι το 2031, καθώς όπως τονίζεται οι υπολογισμοί αυτοί αλλάζουν καθημερινά καθώς οι παραδόσεις των εμβολίων, οι εμβολιασμοί αλλά και η προσθήκη νέων σκευασμάτων στην εξίσωση είναι μία δυναμική διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Καναδάς διαθέτει συμβόλαια που του επιτρέπουν να αγοράσει περισσότερες δόσεις εμβολίων ανά άτομο από οποιαδήποτε άλλη χώρα και τα ποσοστά εμβολιασμού του αναμένεται να αυξηθούν.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, υπάρχουν πάνω από 100 συμφωνίες για περισσότερες από 8,5 δισεκατομμύρια δόσεις των εμβολίων. Επίσης, μόνο το ένα τρίτο των χωρών έχει ξεκινήσει τις εκστρατείες εμβολιασμού.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν το εμβόλιο, θα χτίζεται μια συλλογική άμυνα ενάντια στον ιό, το γνωστό «τείχος ανοσίας».Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις