Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Καταπέλτης οι κατηγορίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη - Το κείμενο της καταγγελίας των τριών ηθοποιών

 Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Με τις κατηγορίες για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αντισυναδελφική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά η Άννα- Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη προχώρησαν χθες σε καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη.

Όλα όσα βίωσαν τα περιγράφουν με λεπτομέρειες στο έγγραφο της καταγγελίας τους στο ΣΕΗ σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, η Λένα Δροσάκη, η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Οι τρεις ηθοποιοί κατήγγειλαν τον ηθοποιό στο ΣΕΗ και στο επίσημο έγγραφο που έχει πρωτοκολληθεί κατηγορούν τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό.

Το επίσημο έγγραφο παρουσίασε αποκλειστικά η εκπομπή «Πάμε Δανάη!». Σε αυτό οι τρεις ηθοποιοί περιγράφουν με λεπτομέρειες τα όσα βίωσαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους με τον καταγγελλόμενο ηθοποιό – σκηνοθέτη.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Οι λεπτομέρειες σοκάρουν, αφού τα όσα καταγγέλλονται μαρτυρούν καταστάσεις δραματικές.

Αποσπάσματα από την καταγγελία των τριών ηθοποιών που μετέφεραν στην εκπομπή Πάμε Δανάη.


Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους
Σε ότι αφορά στην Μαρία Παπαχαραλάμπους, όπως ανέφεραν στην εκπομπή , αυτά που καταγγέλει η ηθοποιός συνέβησαν το 2000 όταν ήταν 24 ετών στην παράσταση Ηλίθιοι του Νιλ Σάιμον στο θέατρο Βρετάνια. «Ο καταγγελόμενος προέβη πολλές φορές σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου. Και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ, τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει».

«Ο καταγγελόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με, προκαλώντας μου μια διαρκή ανησυχία που έφθανε πολλές φορές στα όρια του τρόμου, αφού ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του, φοβόμουν ότι ήταν ικανός για τα πάντα, όπως μου είχε αποδείξει με τις πράξεις του».

Οι δημοσιογράφοι μεταφέροντας κάποια από τα γραφόμενα στην καταγγελία ανέφεραν ακόμη ότι η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους περιγράφει ότι κάθε φορά που κάποιος δικός της άνθρωπος βρισκόταν στο θέατρο σε μια σκηνή φιλιού της παράστασης, ο καταγγελόμενος χρησιμοποιούσε βία, με το κοινό να αντιδρά με επιφώνημα απέχθειας. Ανέφεραν ακόμη ότι η καταγγέλουσα αναφέρει ότι κάθε φορά που βρισκόταν ειδικά ο τότε σύντροφός της στο θέατρο, τότε ο καταγγελόμενος την έπιανε σε διάφορα μέρη του σώματός της δίνοντας με ακόμη μεγαλύτερο πάθος αυτά τα πιεστικά φιλιά.

Οταν απευθύνθηκε στον παραγωγό δεν φάνηκε να εκπλήσσεται και της είπε ότι θα ήταν δύσκολη η αντικατάσταση αλλά παρόλα αυτά αν ήθελε να φύγει θα το καταλάβαινε.


Λένα Δροσάκη
Σε ότι αφορά στην καταγγελία της Λένας Δροσάκη, περιέγραψαν στην εκπομπή Πάμε Δανάη, διαβάζοντας αποσπάσματα: «Το 2007 ήταν 24 ετών φοιτήρια, επισκέφθηκαν τα γυρίσματα γνωστής τηλεοπτικής σειράς όπου πρωταγωνιστούσε ο καταγγελόμενος. Την ξεχώρισε και άρχισε να την προσεγγίζει με έναν τρόπο που όπως αναφέρεται στην καταγγελία, σύμφωνα με την εκπομπή Πάμε Δανάη «με έναν τρόπο άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή διακριτικά στη συνέχεια ολοένα με πιο ανάρμοστο τρόπο, κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν συνευρεθούν θα φροντίσει να μην περάσει ως φοιτήτρια τις εξετάσεις του υπουργείου».

Και συνέχισε ο Αρης Καβατζίκης να περιγράφει: «Την ημέρα που η Λένα βρισκόταν στο θέατρο Τέχνης στην οδό Φρυνίχου για τις εξετάσεις του υπουργείου τον είδε απέναντί της. ''Πάγωσα, δεν περίμενα ότι θα φθάσει σε αυτό το σημείο. Όταν έφθασε η σειρά μου και ανέβηκα στη σκηνή για να εξεταστώ είδα τον καταγγελόμενο να εισέρχεται στην αίθουσα του θεάτρου και να κατευθύνεται προς το μέρος της κριτικής επιτροπής χαιρετώντας εγκάρδια, συνομιλώντας θερμά τα μέλη της. Οταν γύρισε να δουν εμένα πάνω στη σκηνή, έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση που σημαίνει ''είδες που στα έλεγα'' . Δεν πέρασα στις εξετάσεις του υπουργείου αν και θέλω να είμαι απολύτως σαφής δεν ξέρω κατά πόσο αυτό οφείλεται σε ενέργειες του καταγγελόμενου ή στο γεγονός ότι η απόδοσή μου δεν ήταν η επιθυμήτη κυρίως λόγω της ταραχής που μου είχε προκαλέσει».
 
Στη συνέχεια αναφέρθηκαν σε άλλο απόσπασμα της καταγγελίας για τα όσα συνέβησαν το 2018 στο θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη, όταν την κάλεσαν να παίξει στο έργο «Εγκλημα στο Όριεντ Εξπρές». «Η Λένα Δροσάκη θεωρεί ότι όλα έχουν περάσει, ενημερώνει την κυρία Δανδουλάκη, πείθεται και μένει στην παράσταση», ανέφεραν οι παρουσιαστές έχοντας διαβάσει την καταγγελία της ηθοποιού και ακολούθως μετέφεραν αποσπάσματα από την καταγγελία: «Αρχισαν τα ίδια περιστατικά, τα περιστατικά συνέβαιναν κάποιες φορές κατ’ ιδίαν, κάποιες φορές ενώπιον όλου του θιάσου. Κάποια στιγμή όλη αυτή η απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά έφθασε στο αποκορύφωμά της, όταν μια μέρα επιτέθηκε λεκτικά και χωρίς κανένα λόγο με απίστευτη ένταση σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποια ερωτική σχέση, πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διεκόπη και η Κάτια Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του».

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Οταν καταλάβαινε ότι αισθανόμουν άβολα, μάλλον αυτό τον εξίταρε περισσότερο

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην καταγγελία της αναφέρθηκε αρχικά στην πρώτη γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, το 2008, όταν ήταν 25 ετών και είχε μόλις τελειώσει το Θέατρο Τέχνης και πήγε σε μια οντισιόν, σε μια συνάντηση για συνεργασία. Με βάση τα όσα ανέφεραν στην εκπομπή του Mega, στην καταγγελία αναφέρει η Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Ο καταγγελλόμενος ζήτησε να τον συναντήσω βράδυ στο θέατρο στο οποίο εργαζόταν και ήταν θιασάρχης. Οταν έφθασα στο θέατρο, ο καταγγελλόμενος με υποδέχθηκε, μου είπε να περάσω στο καμαρίνι του, δεν υπήρχε κανείς άλλος στο θέατρο, πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Κλείδωσε το καμαρίνι και άρχισα να αισθάνομαι άβολα».

Σύμφωνα με τους παρουσιαστές, στη συνέχεια η Πηνελόπη Αναστασοπούλου «περιγράφει προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ότι βίωσε παράξενες και οριακές συμπεριφορές από τον καταγγελλόμενο, όπως "απότομα ξεσπάσματα οργής, λεκτικές προσβολές και άλλα. Οταν καταλάβαινε ότι αισθανόμουν άβολα, μάλλον αυτό τον εξίταρε περισσότερο"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις