Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Απίστευτη «γκάφα» της USAF: Osprey κατέστρεψε ελικοδρόμιο νοσοκομείου – Έξαλλοι οι Άγγλοι [vid]


 Ένα πραγματικά απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε νοσοκομείο στην περιοχή Κέιμπριτζ της Αγγλίας, όταν ένα αεροσκάφος τύπου CV-22 Osprey της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του και αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του, επιχείρησε να απογειωθεί, προκαλώντας στη συνέχεια τεράστιες ζημιές.

Και αυτό, διότι κατά την διάρκεια της σύντομης και κάθετης απογείωσης του, λόγω των λειτουργικών και κατασκευαστικών χαρακτηριστικών του αεροσκάφους ως VTOL (Vertical Takeoff and Landing) το ελικοδρόμιο του νοσοκομείου, άρχισε να διαλύεται, με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται κομμάτια από αυτό στον περιβάλλοντα χώρο.

Το viral βίντεο έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου, με αρκετούς να παίρνουν στην «πλάκα» το περιστατικό, αλλά με τους έξαλλους Άγγλους να αναφέρουν πως μετά από αυτό το συμβάν το νοσοκομείο δεν ήταν σε θέση να υποδεχθεί ασθενείς μέσω αεροδιακομιδών. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό Osprey εδρεύει στη συμμαχική βάση της Βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε τα σχετικά πλάνα:

 

Τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους

Το CV-22 είναι η νέα παραλλαγή της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ του αεροσκάφους V-22 Osprey και το 2006, έγινε το κορυφαίο αεροσκάφος επιτόπιας προσγείωσης και απογείωσης, με ισχυρό κινητήρα που συνδυάζει τις κατακόρυφες απογειώσεις με τις εντυπωσιακές κάθετες ιδιότητες προσγείωσης ενός ελικοπτέρου και την ταχύτητας ενός πολεμικού αεροσκάφους με στροβιλοκινητήρες.

Με ταχύτητα αεροσκάφους και την ευελιξία και τον εναέριο έλεγχο ενός ελικοπτέρου, το μαχητικό CV-22 αποτελεί την τέλεια λύση του Αμερικανικού στρατού για πληθώρα πολεμικών επιχειρήσεων. Σχεδιάζεται από δύο κολοσσούς, παράγεται και υποστηρίζεται από την Bell Helicopter Textron και την Boeing Integrated Defense Systems.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με ολοκαίνουργια μέτρα αντιμετώπισης απειλών, ραντάρ παρακολούθησης εδάφους, αισθητήρα υπέρυθρης ακτινοβολίας και άλλα εξελιγμένα συστήματα αεροηλεκτρονικής μάχης που του επιτρέπουν να λειτουργεί σε χαμηλό υψόμετρο σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και περιβάλλοντα μεσαίας έως μεγάλης απειλής.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Φωτογραφία Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις