Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Ο EMA ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών

 


Ναι στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών είπε την Παρασκευή το μεσημέρι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.
Το απόγευμα της Παρασκευής ο ΕΜΑ αποφάνθηκε υπέρ της χρήσης του σκευάσματος σε παιδιά άνω των 12 ετών και έως 15, στο πλαίσιο της προστασίας τους από τον κορονοϊό.
Ο Μάρκο Καβαλέρι, ο οποίος είναι επικεφαλής του οργανισμού EMA που εξέτασε το εμβόλιο, δήλωσε ότι η ρυθμιστική αρχή είχε λάβει τα απαραίτητα δεδομένα για να εγκρίνει το εμβόλιο για τους νεότερους εφήβους και διαπίστωσε ότι είναι πολύ αποτελεσματικό έναντι της COVID-19.
Η απόφαση πρέπει να φέρει σφραγίδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις μεμονωμένες εθνικές ρυθμιστικές αρχές τόνισε.

Η σύσταση ακολουθεί παρόμοιες αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών στον Καναδά και τις ΗΠΑ. τον περασμένο μήνα, καθώς οι πλούσιες χώρες πλησιάζουν αργά τους στόχους εμβολιασμού τους για ενήλικες και προσπαθούν να εμβολιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.
Η σύσταση του EMA να επεκταθεί η χρήση του εμβολίου σε παιδιά βασίστηκε σε μελέτη σε περισσότερους από 2.000 εφήβους στις ΗΠΑ που έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό.
Οι ερευνητές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη μακροχρόνια προστασία και ασφάλεια του εμβολίου στα παιδιά για άλλα δύο χρόνια.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις