Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Τι θα συμβεί σε όσους αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό


 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την έναρξη του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων καθώς και τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν.

Ξεκινά άμεσα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (12/07) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, «όσοι δεν εμβολιάζονται, δεν θα οδηγήσουν τον τόπο σε καθολικές απαγορεύσεις» και ανακοίνωσε πως καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, «που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία».
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου».

Η «ποινή» για όσους αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Όσοι αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από τη 16η Αυγούστου και μετά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης πως πέρα από τον άμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων:
Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι.
Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.
Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, έχουν σαν στόχο «να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού πριν, ενδεχομένως, πολιορκήσει ξανά το Σύστημα Υγείας. Να αποδώσουν ξανά στους εμβολιασμένους τα δικαιώματά τους. Και να ωθήσουν, τέλος, προς το εμβόλιο όσους ακόμη το σκέφτονται».
«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς. Και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες», ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, σήμερα η χώρα βρίσκεται σε μία πολύ καλύτερη αφετηρία.
«Στο υγειονομικό πεδίο, 3 στους 4 Έλληνες άνω των 60, δύο στους 3 άνω των 45 και 1 στους 2 άνω των 30 ετών έχουν επιλέξει το εμβόλιο. Και τις τελευταίες μέρες ο ρυθμός επιταχύνεται. Ενώ στην οικονομία η ανάπτυξη της επόμενης διετίας προβλέπεται να είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Στον τουρισμό, ιδιαίτερα, οι αφίξεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεπέρασαν, τις τελευταίες μέρες, το 50% των συνολικών αφίξεων του 2019».
Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι παραπάνω αποφάσεις είναι «υπέρ της υγείας των ίδιων των εργαζομένων και των γύρω τους».
Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται και για αποφάσεις που αποδίδουν ελευθερίες σε εκείνους που τις δικαιούνται. Ενώ παράλληλα συνιστούν μία πράξη δικαιοσύνης προς την πλειονότητα των πολιτών που δρουν με κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία. Και κάτι ακόμη: έχουν τόλμη αλλά και μετριοπαθή κλιμάκωση. Και είναι απλές και κατανοητές».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις