Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Ξεσηκωμός στην Πάρο! Κατέβηκαν στο λιμάνι οι Παριανοί (video+φωτο)


 Γιώργος Σολάρης

Στο δρόμο… ένα ολόκληρο νησί για την απόφαση του Υπουργείου παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία!

Μαθητές, γονείς και τοπικοί φορείς κατέβηκαν στο λιμάνι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να εναντιωθούν στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία, οι οποίες όπως καταγγέλλουν έχουν ξεκινήσει ήδη “προκαλώντας ανησυχία, θυμό και φόβο για τα χειρότερα που έρχονται“.  

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς εν μέσω πανδημίας συγχωνεύονται τμήματα σε αίθουσες εξαιρετικά μικρές σε αίθουσες, οι οποίες ήταν ήδη παλιές κτηριακά και ελλιπής προ 20ετιας που φοιτούσαν οι ίδιοι.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο πλευρό των μαθητών και των γονέων βρίσκονται ο Επαρχος του νησιού κος Μπιζάς, ο Δήμαρχος κος Κωβαίος καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι του νησιού.

Η «συμπύκνωση» τμημάτων πηγαίνει αντίθετα τόσο στις οδηγίες των ειδικών που ζητούν λιγότερους μαθητές σε κάθε αίθουσα όσο και στις παιδαγωγικές ανάγκες της περιόδου, αφού τα παιδιά επιστρέφουν σε δια ζώσης μάθημα μετά από 18 μήνες τηλεκπαίδευσης. Αντί λοιπόν να αναλογούν λιγότεροι μαθητές ανά διδάσκοντα, το υπουργείο τους πολλαπλασιάζει και μάλιστα επιβάλλοντας φέτος συγχωνεύσεις ενώ είχε συμπληρωθεί ένας μήνας μαθήματος!

Επιπλέον γίνεται λόγος για “αυθαίρετη μετακίνηση μαθητών από σχολείο σε σχολείο” και “υποβάθμιση της εκπαίδευσης“, καθώς όπως καταγγέλλουν “αυξάνεται το επίπεδο δυσκολίας στις διδακτικές ώρες με τμήματα 30 παιδιών“.

Οι Παριανοί μαθητές, γονείς και καθηγητές προχώρησαν και σε συμβολική διαμαρτυρία κατά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής, εκφράζοντας της δυσαρέσκεια τους στέλνοντας ενα ηχηρό μήνυμα ότι θα ακολουθήσουν νέες κινητοποιήσεις. 
 

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις