Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

ΕΣΚΑΣΕ H BOMBA - Meta: Αυτό είναι το νέο όνομα της Facebook – BINTEO


 Την μετονομασία της Facebook Inc. σε Meta ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αποσυνδέοντας το όνομα της της από το πασίγνωστο social media.

«Για να αποτυπώσουμε ποιοι είμαστε και ποιοι φιλοδοξούμε να χτίσουμε, είμαι στην ευτυχή θέση να ανακοινώσω πως από σήμερα, η εταιρείας μας είναι πλέον η Meta», δήλωσε Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Ζούμε γι’αυτά που χτίζουμε» ανέφερε ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ στην 8η ετήσια εκδήλωση “Connect 2021”, όπου αποκάλυψε τις καινοτομίες και τον σκοπό του metaverse, που παραπέμπει στην πραγματοποίηση του συνδυασμού της εικονικής πραγματικότητας και των πραγματικών τεχνολογιών σε νέα διαδικτυακή πλατφόρμα..

Τι είναι το Metaverse

Το Metaverse είναι ένας συλλογικός εικονικός κοινόχρηστος χώρος, στον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να παίζουν, να εργάζονται και να επικοινωνούν, χρησιμοποιώντας headsets εικονικής πραγματικότητας. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ το έχει χαρακτηρίσει ως ένα «ενσωματωμένο internet όπου αντί απλά να βλέπεις το περιεχόμενο, ζεις μέσα σε αυτό».

«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να ζουν μέσα από μικρά λαμπερά ορθογώνια» είχε δηλώσει αναφερόμενος στα smartphone, ο ιδρυτής του Facebook, μιλώντας στο theverge.com.

Μια εφαρμογή του Metaverse είναι η δυνατότητα να μεταφέρονται οι χρήστες σε μία 3D συναυλία, την οποία πριν την παρακολουθούσαν σε οθόνη κινητού. «Νιώθεις σαν να είσαι παρών με άλλους ανθρώπους, σαν να είσαι σε άλλα μέρη, έχοντας διαφορετικές εμπειρίες, όπως ο χορός, που δεν μπορούσες να βιώσεις σε μια 2D εφαρμογή ή σε μία ιστοσελίδα» ανέφερε ο  Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις