Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Χοληστερίνη: Το νόστιμο φρούτο που ρίχνει την «κακή» χοληστερόλη και προστατεύει την καρδιά

 


Οι ευεργετικές ιδιότητες και γιατί πρέπει να τις εντάξετε στη διατροφή σας.

Οι φράουλες εμπίπτουν στην κατηγορία των τροφίμων που ονομάζονται

«υπερτροφές» καθώς περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα και συμβάλλουν στη μακροζωία.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients αναφέρει ότι οι φράουλες είναι το «μυστικό» για την μακροζωία καθώς έχει πολλαπλά οφέλη, ενώ μειώνει τη χοληστερίνη, την αρτηριακή πίεση και προστατεύει από τον καρκίνο.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι η προσθήκη φράουλας στη διατροφή, βάζει φρένο στους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου σε ενήλικες, όπως είναι η παχυσαρκία και η αυξημένη λιποπρωτεϊνική χοληστερόλη χαμηλής πυκνότητας (LDL), γνωστή ως «κακή» χοληστερόλη.

Η LDL χοληστερόλη, που είναι βλαβερή, μεταφέρει τη χοληστερίνη από το ήπαρ στα κύτταρα. Όταν είναι αυξημένη είναι πιθανό να προκαλέσει απόφραξη των αγγείων, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.
Στη μελέτη, 33 ενήλικες έλαβαν ο καθένας μια ελεγχόμενη ποσότητα σκόνης φράουλας κάθε μέρα που ισοδυναμεί με μία ή δυόμισι κανονικές μερίδες.
Στο τέλος, διαπιστώθηκε ότι οι δυόμισι ημερήσιες μερίδες φράουλας βελτίωσε σημαντικά τους καρδιομεταβολικούς κινδύνους.

Φράουλες εναντίον καρκίνου;
Η Έμα Ντερμπισάηρ, Διατροφολόγος Δημόσιας Υγείας και σύμβουλος της British Summer Fruits, έκανε λόγο για πραγματικά ενδιαφέροντα ευρήματα.
«Περίπου 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο ζουν σήμερα με καρδιακές και κυκλοφορικές παθήσεις. Γνωρίζουμε ότι η καλή ζωή, που περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, στην πρόληψη της αύξησης του βάρους και στη μείωση του κινδύνου διαβήτη» σημείωσε μιλώντας στην Express.
Επίσης, άλλες μελέτες έδειξαν ότι οι φράουλες μπορούν να αποτρέψουν την εκδήλωση μιας σειράς από συγκεκριμένους καρκίνους.
Αυτό φαίνεται πως οφείλεται σε ένα συνδυασμό πολυφαινολών, όπως του ελλαγικού οξέος με τις ελλαγιταννίνες, που «μπλοκάρουν» την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στα ζώα, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Το αγαπημένο φρούτο πολλών φαίνεται τέλος πως επιβραδύνει την πέψη της γλυκόζης και μετριάζει τη χρήση ινσουλίνης, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται μαζί με ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις