Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Η κυβέρνηση ενέπαιξε τους πολίτες με την «ελευθερία»: Οργή για το lockdown - Και παρέλαση μόνο για εμβολιασμένους;


 Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι «βράζουν» με την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, καθώς εάν και έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% επιβλήθηκε lockdown στη Θεσσαλονίκη,

αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ένα lockdown που αναμένεται να αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για αρκετές επιχειρήσεις της εστίασης, οι οποίες περίμεναν πως φέτος θα μπορέσουν να καλύψουν κάποια από την ζημία που υπέστησαν τον προηγούμενο 1,5 χρόνο. 

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει ένα πρωτοφανές κύμα οργής, καθώς κυρίως οι εμβολιασμένοι υποστηρίζουν πως το lockdown πλήττει τα δικαιώματα τους και τις οικονομικές δραστηριότητες συγκεκριμένων κλάδων, κυρίως της εστίασης και της ψυχαγωγίας, άλλωστε μην ξεχνάμε πως η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί «ελευθερία». 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα, βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, γίνονται αποδέκτες ενός κλίματος δυσαρέσκειας των εμβολιασμένων πολιτών αλλά και των επαγγελματιών, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι «χρεώνονται τις συνέπειες του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού».

«Διαβάζουν» τα… μηνύματα των πολιτών

Στο Μέγαρο Μαξίμου αφουγκράζονται το κλίμα δυσαρέσκειας, το οποίο άλλωστε αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα στη δημοσκόπηση της Metron Analyss για το Βήμα της Κυριακής, έχουν αυξηθεί οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση – φτάνουν στο 54% έναντι 39% των θετικών – ενώ μειώνεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού από το 47% από το 52%. Να σημειώσουμε εδώ πως τα πραγματικά ποσοστά είναι αρκετά χαμηλότερα.

Παρελάσεις με αυστηρά μέτρα;

Την ίδια ώρα αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ληφθούν οι αποφάσεις για την διεξαγωγή ή μη των παρελάσεων.

Ακόμη και στην «κόκκινη» Θεσσαλονίκη, αν τα κρούσματα μειωθούν, υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση να γίνει η παρέλαση με αυστηρά όμως μέτρα.

Μάσκες στο κοινό και αποστάσεις, αλλά και περιορισμένες προσκλήσεις στους επίσημους καλεσμένους στην εξέδρα.

Στο τραπέζι υπάρχει και η πρόταση στις στρατιωτικές παρελάσεις να λάβουν μέρος μόνον εμβολιασμένοι. Κάτι που ακούστηκε για πρώτη φορά από τα χείλη του καθηγητή Πνευμονολογίας Θ.Βασιλακόπουλου. 

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τα μέσα του μήνα και πάντως ως τις 20 του Οκτώβρη.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις