Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

ΕΟΔΥ - Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας από πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Ολόκληρη η επιστολή του


 Την παραίτησή του από την προεδρία του ΕΟΔΥ υπέβαλλε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΕΟΔΥ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος απέστειλε σήμερα τη σχετική επιστολή στον υπουργό Υγείας.

Από τη μεριά του, ο Θάνος Πλεύρης αποδέχτηκε την παραίτηση του κ. Αρκουμανέα και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δημοσίευσε την επιστολή παραίτησής του στο Facebook, ευχαριστώντας σε μήνυμά του τους εργαζόμενους στον ΕΟΔΥ και τους συνεργάτες του.

Στην επιστολή αυτή, ο κ. Αρκουμανέας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο ΕΟΔΥ επωμίστηκε μεγάλο μέρος της ευθύνης και της δράσης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του COVID-19», ενώ προχωρά και σε μια αποτίμηση του έργου του.

«Τέλος, κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό –ας μου επιτραπεί– θα ήθελα να δηλώσω πως τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας», καταλήγει ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέλαβε την προεδρία του ΕΟΔΥ τον Νοέμβριο του 2019. Παραμένει άγνωστο αν θα αξιοποιηθεί σε κάποια θέση στην κυβέρνηση ή σε κάποια άλλη υπηρεσία.

Δείτε την ανάρτησή του:

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί χθες (01/10) η παραίτηση του αντιπρόεδρου του ΕΟΔΥ, υπεύθυνου για τα μη μεταδοτικά νοσήματα, Χρήστου Κουρούση.
Αλλαγές εξάλλου φαίνεται να δρομολογούνται για την Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η Επιτροπή - που αριθμεί 33 μέλη - αναμένεται να γίνει επταμελής.
Η επιτροπή των επτά επιστημόνων θα συνεδριάζει σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα, παρατηρώντας την πορεία της πανδημίας, ενώ θα διατηρήσει τον συμβουλευτικό της ρόλο προς την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προχωρεί επίσης σε παρεμβάσεις για μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο. Η κυβέρνηση κατέληξε στην συγκεκριμένη απόφαση, καθώς πλέον υπάρχουν τα εμβόλια, ενώ παραμένει η δέσμευση να μην ξαναγίνει lockdown.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις