Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Τώρα θα εμβολιάσουν και τα νήπια! - Πειραματίζονται με τα παιδιά των Ελλήνων - Τι είπε ο πρόεδρος ΕΟΔΥ


 Νέος πρόεδρος ΕΟΔΥ Θ.Ζαούτης: «Αναμένεται έγκριση για εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών»

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού και στα νήπια, καθώς όπως αποκάλυψε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, αναμένεται έγκριση για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών. 

Σχετικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμών σε παιδιά από 5 έως 11 ετών, ο Θεοκλής Ζαούτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια έγκριση ακόμα αλλά αναμένεται το επόμενο διάστημα. Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι μικρότερη από εκείνη που χορηγείται στους ενήλικες

Αναφέρθηκε επίσης στις συνολικότερες αρνητικές συνέπειες του κορωνοϊού στα παιδιά, που ξεπερνούν, κατά τον ίδιο, τη νόσο.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι με το κλείσιμο των σχολείων:

Αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα, το άγχος και η κατάθλιψη,

Μελέτες αναφέρουν ότι αλλάζει ακόμη και το προσδόκιμο ζωής από τις συνέπειες της πανδημίας.

Παρόλα αυτά το κλείσιμο των σχολείων ήταν απόφαση της κυβέρνησης, η οποία είναι άγνωστο εάν βοήθησε στο να μην υπάρξουν παραπάνω σοβαρές νοσηλείες COVID-19 στη χώρα μας. 

Αυτό το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζει είναι πως μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν καταλήξει τρία παιδιά με κορωνοϊό στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί 91.152 κρούσματα, κάτι που σημαίνει πως ο κορωνοϊός στα ανήλικα παιδιά έχει ελάχιστη θνητότητα. Άρα γιατί να ρισκάρει κάποιος γονέας και να εμβολιάσει το παιδί του με τα συγκεκριμένα σκευάσματα, την ώρα που σύμφωνα με την EudraVigilance έχουν καταγραφεί 26.041 θάνατοι στην ΕΕ (σε όλες τις ηλικίες) μετά από εμβολιασμό κατά COVID-19. 


Καταθέτουν αίτημα στον FDA Pfizer/BioNTech 


Επίσημο αίτημα στις Αμερικανικές Ρυθμιστικές Αρχές (FDA) να εγκρίνουν το εμβόλιό τους για παιδιά πέντε με 11 ετών κατέθεσαν οι Pfizer και BioNTech, με πρόσχημα τα αυξανόμενα κρούσματα μεταξύ παιδιών.

Απτόητες από το γεγονός πως, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες, σημειώνεται παροδική μείωση με το πέρασμα του χρόνου της ανοσοπροστασίας του εμβολίου της Pfizer (παρέχοντας, ωστόσο, ιδιαίτερα υψηλή προστασία έναντι της σοβαρής νόσησης της νοσηλείας και του θανάτου), Pfizer και BioNTech ζήτησαν από τις Αμερικανικές Ρυθμιστικές Αρχές να εγκρίνουν την επείγουσα χρήση του εμβολίου τους κατά του Covid-19 για παιδιά.


Η FDA έχει ορίσει την ημερομηνία της 26ης Οκτωβρίου, προκειμένου ανεξάρτητοι σύμβουλοι να συναντηθούν και να συζητήσουν την αίτηση της Pfizer, καθιστώντας λίγο αργότερα δυνατή την έναρξη της χορήγησης εμβολίων σε παιδιά ηλικίας πέντε με 11 ετών. Μία γρήγορη έγκριση θα μπορούσε να βοηθήσει να μετριαστεί μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων φέτος το φθινόπωρο, με τα σχολεία να είναι ήδη ανοικτά σε όλη τη χώρα.

Το εμβόλιο, για το οποίο έχει ήδη δοθεί εξουσιοδότηση για ηλικίες 12 με 15 ετών και έχει εγκριθεί πλήρως για ηλικίες 16 ετών και άνω, έχει δείξει πως προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση στην ηλικιακή ομάδα, σε κλινική δοκιμή με 2.268 συμμετέχοντες, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρίες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Κέρδη για τις Big Pharma

Την ίδια ώρα, πάντως, κανείς δεν μπορεί να βγάλει από την εξίσωση το γεγονός πως στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς μπήκαν τρεις δισεκατομμυριούχοι με μερίδιο μετοχών στη Moderna, που έβγαλε υπέρογκα κέρδη με την κυκλοφορία του εμβολίου της για τον κορωνοϊό – ένα από τα τρία που ενέκρινε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Oι συνιδρυτές της Moderna, Νουμπάρ Αφεγιάν και Ρόμπερτ Λάνγκερ, και ο επενδυτής Τίμοθι Σπρίνγκερ έχουν ο καθένας τους περιουσία που ξεπερνά τα 3,5 δισ. δολάρια, και η ένταξή τους στη λίστα του Forbes έγινε βάσει στοιχείων της κεφαλαιαγοράς της τιμής της μετοχής τον περασμένο μήνα και άλλων οικονομικών δεδομένων.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις