Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Μια νέα «πανδημία»: Αθλητές παγκοσμίως καταρρέουν λόγω καρδιακών προβλημάτων - Τι συμβαίνει;


 Το ποδόσφαιρο έχει επιστρέψει πλήρως στην κανονικότητα, καθώς μετά την διακοπή που υπήρξε πέρσι λόγω Covid-19 πλέον όλα τα πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικότητα και μάλιστα πλέον έχουν επιστρέψει και οι θεατές. 

Όμως τους τελευταίους μήνες που έχουμε ξανά κανονική αγωνιστική δράση βλέπουμε ότι αρκετοί αθλητές έχουν καταρρεύσει στο γήπεδο λόγω καρδιακών προβλημάτων. Η σοκαριστική αρχή είχε γίνει στο Euro, όταν στον αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε εντός γηπέδου. Ο Δανός τότε σόκαρε όλον τον πλανήτη, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. 

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν εμβολιασμένος. Πιο πρόσφατο περιστατικό είναι αυτό του επιθετικού της Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Αλαβές και οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν καρδιακή αρρυθμία.

Αλλά άλλοι αθλητές έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με την καρδιά τους, όπως ο Florian Dagury, ο κορυφαίος δύτης στον κόσμο, ο οποίος πλέον βάζει τέλος στην καριέρα του γιατί υπέστη μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer, ή ο πρώην παίκτης των Ατλάντα Χοκς, Brandon Goodwin, o oποίος κατήγγειλε ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί λόγω παρενεργειών του εμβολίου, αλλά και ο τενίστας Ζερεμί Σαρντί, ο οποίος μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer αναγκάστηκε να αποσυρθεί για ένα χρονικό διάστημα. 


Αυτά τα δύο περιστατικά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου γιατί αφορούν κορυφαίους αθλητές και αναγκαστικά τα περιστατικά τους έχουν γίνει θέμα σε αρκετά ΜΜΕ. Παρόλα αυτά, πλέον βλέπουμε κάθε λίγες ημέρες έναν παίκτη να καταρρέει στον αγωνιστικό χώρο λόγω προβλημάτων στην καρδιά. 

Να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα προσφάτως πέθανε ο 36χρονος Κώστας Αργυρόπουλος, πρώην ποδοσφαιριστή και νυν μέλος του τεχνικού επιτελείου στην ΑΕ Μάνης, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια προπόνησης, αλλά και ο 23χρονος διαιτητής Ιωάννης Καμπαρντίνας, o οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του. Και οι δύο είχαν εμβολιαστεί λίγες ημέρες πριν με το σκεύασμα της Pfizer. 


Και το ερώτημα είναι... τι συμβαίνει; Δεν λέμε ότι πριν από το εμβόλιο δεν πέθαιναν αθλητές από καρδιακά προβλήματα, όμως παρατηρούμε ότι έχουν αυξηθεί τα περιστατικά και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η μυοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδα είναι βεβαιωμένη παρενέργεια των mRNA εμβολίων, άλλωστε γι' αυτό τον λόγο πολλές χώρες σταματούν το εμβόλιο της Moderna για τους κάτω των 30 ετών. 

Ελπίζουμε πως οι αρμόδιες αρχές θα ξεκινήσουν έρευνα για τα περιστατικά. 

Δείτε βίντεο: 


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις