Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Πρωτόγνωρες εικόνες στα νοσοκομεία της χώρας – Χωρίς ούτε μια ΜΕΘ ξεκινά σήμερα εφημερία το «Παπανικολάου»

 


Πρωτόγνωρες εικόνες από το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς της Αθήνας – Ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, ανέφερε πως σήμερα ξεκινά η εφημερία για το νοσοκομείο χωρίς καμία ελεύθερη κλίνη σε ΜΕΘ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1, χθες Κυριακή διασωληνώθηκαν ασθενείς εκτός ΜΕΘ και σήμερα το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» ξεκινάει εφημερία χωρίς καμία ελεύθερη κλίνη σε ΜΕΘ.

Ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι «ζούμε και πάλι στιγμές του Νοεμβρίου του 2020» ενώ απέδωσε την εκρηκτική εικόνα της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα γενικά και στη Θεσσαλονίκη ειδικά, στο γεγονός ότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά, αλλά και στο ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε και το μέλος της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Δύσκολα τα πράγματα και στην Αθήνα – «Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου είχαμε στο Γεννηματάς»

Και στην πρωτεύουσα, έρχονται πρωτόγνωρες εικόνες από το νοσοκομεία.

Η (παραπάνω) φωτογραφία που έδειξε ο ΣΚΑΪ είναι από το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς στην Αθήνα και την έχει τραβήξει συγγενής ασθενούς από περιστατικά non COVID, ωστόσο η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη διευκρίνισε ότι αυτό συμβαίνει πλέον σε όλες τις κλινικές όχι μόνο σε μία.

Μπήκαν, σημείωσε δε, ράντζα και στην οφθαλμολογική κλινική που εκεί τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στη διαχείριση των ασθενών. 

«Είχαμε μια νύχτα πάρα πολύ δύσκολη, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, πήραμε ράντζα δανεικά από το Σωτηρία», επισήμανε η κ. Παγώνη αναφερόμενη στο Γεώργιος Γεννηματάς που εφημέρευε. «Από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα», ξεκαθάρισε.

«Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο». «Οι Πορτογάλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Οι Ιταλοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό δεν το δέχομαι» σημείωσε για τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες. «Αν δεν εμβολιαστούμε να πάμε 80% plus δεν πρόκειται να γίνει τίποτε», ξεκαθάρισε.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις