Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Τουλουμπάκια - Συνταγή για Σούπερ Μελωμένα Σπιτικά Τουλουμπάκια. Πεντανόστιμα, Πανεύκολα, και μελωμένα...

 


Πεντανόστιμα, Πανεύκολα, και μελωμένα σε κάθε τους σημείο Τουλουμπακια.Ενα Παραδοσιακό γλυκό που πλημμυρίζει το στόμα σας με ΤΕΡΑΣΤΙΑ γλύκα σε κάθε δαγκωνιά.

Υλικά

——-

αλευρι – 225 γρ. δυνατό

σιμιγδαλι – 30 γρ. ψιλό

αλατι – 1/2 κ.γλυκού

νερό – 300 ml

ζαχαρη – 1 κ.σουπας

βουτυρο – 1/2 κουπα του nescafe αγελαδος (125 γρ.)

αβγα – 4 σε θερμοκρασια δωματιου

καλαμποκελαιο – για το τηγανισμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

——————-

νερό – 500 ml

ζάχαρη – 375 γρ.

γλυκόζη – 1 κουπα του nescafe

βανίλια – 1

λεμόνι – Φλουδα απο 1 λεμόνι


Προετοιμασια:

————-


Ξεκινάμε με το σιρόπι πρώτα, βάζοντας όλα τα υλικά στην κατσαρόλα να πάρουν βράση   ανακατεύοντας,

και από την ώρα του βρασμουύ σταματάμε το ανακάτεμα και τα βράζουμε για 5 λεπτα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.


Σε κατσαρολα τωρα ρίχνουμε το νερό ,το βουτυρο,την ζαχαρη το αλατι και τα αφηνουμε να παρουν βραση σε μετρια φωτια.


Μόλις βρασουν βγαζουμε την κατσαρολα απο την φωτια και ρίχνουμε το αλευρι με το σιμιγδαλι οπου τα έχουμε ανακατεψει μαζι.


Με μια ξύλινη κουταλα ανακατευουμε να ομογενοποιηθουν.


Ξαναβαζουμε στην φωτια και ανακατευουμε μέχρι να γίνει λείο και απαλο και να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα της κατσαρολας.


Αποσυρουμε παλι την κατσαρολα απο την φωτια και ρίχνουμε ενα ενα τα αυγα


δηλαδη αφου ρίξουμε το πρωτο αυγο ανακατευουμε ζωηρα και αφου το έχει απορροφησει το μιγμα τότε προσθετουμε το επομενο και ούτω καθεξης.

Με γρήγορες κινήσεις ανακατευουμε μέχρι να γυαλισει το μιγμα.


Βαζουμε το λαδι σε κατσαρολα  να ζεσταθει,προσθετουμε σε μεγαλο κορνέ το μιγμα με την μύτη αστεριου με μεγαλο ανοιγμα και κόψτε τουλουμπιτσες 4 εκ. η’οποιο μέγεθος θέλετε εσείς


με ενα μαχαιρι που θα βρεχετε σε νερό και τιναζοντας το μην πεσουν νερα στο λαδι και τηγανιστε τες πολυ καλα απο όλες τις μεριές να τις νιώθετε με την κουταλα την τρυπητη ότι έχουν σκληρύνει,

τότε τις πιανετε με την κουταλα την τρυπητη αφηνετε να φύγει το περιττο λαδι και τις βαζετε αμεσως στο σιροπι γυριζοντας τες να σιροπιαστουν για 5 λεπτα,


σε καθε τηγανια σας θα ακολουθειτε αυτα τα βηματα,και κατοπιν τις βγαζετε σε πιατελα και τις αφηνετε να κρυώσουν. Τις βαζουμε στην συντήρηση του ψυγείου σκεπασμενες με διαφανη μεμβρανη,και τις απολαμβανουμε παγωμενες.


ΠΡΟΣΟΧΗ στο τηγανισμα, καθε φορα μετα την πρωτη τηγανια χαμηλωνουμε την φωτια να ηρεμήσει το λαδι ούτως ώστε τα τουλουμπακια να μπορεσουν να φουσκώσουν και να τηγανιστουν σωστα,διαφορετικα θα παραμεινουν στο λαδι οπως τα ριξαμε και θα αρπαξουν χρωμα καμμενο αμεσως, ενώ εμείς τα θέλουμε χρυσοκιτρινα..



ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις