Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Απίστευτο: Φυλακισμένοι θα κατασκευάζουν φορτηγά


 Μνήμες από τις σκιώδεις πρακτικές της Ναζιστικής Γερμανίας ξυπνά η διαφαινόμενη απόφαση της Kamaz να επιστρατεύσει φυλακισμένους για την αντιστάθμιση του ελλείμματος εργατών.

Μια από τις πιο κραυγαλέες εκδηλώσεις του τερατώδους προσώπου της Ναζιστικής Γερμανίας ήταν η οικοδόμηση του Auschwitz, του μεγαλύτερου στρατοπέδου συγκέντρωσης, όπου διαπράχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Λιγότερο γνωστό είναι ότι τρία μίλια ανατολικά του Auschwitz βρισκόταν το εργοστάσιο χημικών I.G. Farben για την παραγωγή συνθετικού καουτσούκ, με το εργατικό δυναμικό να στελεχώνεται από φυλακισμένους από το γειτονικό στρατόπεδο Auschwit III (Buna Monowitz).

Πολλές δεκαετίες αργότερα, η συγκεκριμένη ευρέως αποδοκιμασθείσα πρακτική ενδέχεται να επανέλθει στο προσκήνιο, με εκφραστή τον μεγαλύτερο κατασκευαστή φορτηγών της Ρωσίας, Kamaz.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Sergei Kogogin, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρατεύσει φυλακισμένους για την παραγωγή των οχημάτων, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού που ταλανίζει μεγάλο όγκο επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις, αλλά ο Kogogin ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η εταιρεία «αξιολογεί πώς θα μπορούσε να εφαρμόσει το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο αναπτύχθηκε την Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία».

Αν και η λήψη μιας τέτοιας απόφασης δύσκολα θα επιδοκιμαζόταν από την Daimler, η οποία κατέχει το 15% της Kamaz.

Ελλείψει 4.000 εργατών στο εργοστάσιο της Kamaz στην πόλη Naberezhnye Chelny (225 χιλιόμετρα ανατολικά του Kazan), η εταιρεία ήδη έχει εντάξει στο δυναμικό της μετανάστες από το Ουζμπεκιστάν, αλλά δεν έχει καταφέρει να επιλύσει πλήρως το πρόβλημα.

Όπως προσθέτει το Reuters, το έλλειμμα σε εργάτες προκλήθηκε εν μέρει από την πανδημία, και συγκεκριμένα ελέω της απόφασης πολλών μεταναστών να εγκαταλείψουν τη χώρα, αναζητώντας σε άλλα μέρη την τύχη τους.

Ως αποτέλεσμα, η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία πρότεινε τη χρήση κρατουμένων για την κάλυψη των ελλείψεων.


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις