Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

KANEI ONEIPA O Ερντογάν: Η Τουρκία κοντά στο να γίνει μία από τις 10 ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου

 


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε το Σάββατο πως η χώρα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μέσω επενδύσεων και παραγωγής, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται κοντά στο να καταστήσει τη χώρα μία από τις 10 κορυφαίες οικονομίες του κόσμου, όπως μεταδίδει το ahvalnews.com.

Οι δηλώσεις του Τούρκου ηγέτη έρχονται σε μια χρονική συγκυρία η Τουρκία έχει μετριάσει μια οικονομική κρίση που χαρακτηρίζεται από την εκτίναξη του πληθωρισμού και την έντονη ''δολαριοποίηση'' της οικονομίας. Η αξία της τουρκικής λίρας έπεσε κατά σχεδόν 40% έναντι του δολαρίου φέτος.

"Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στον στόχο μας να καταστήσουμε την Τουρκία μία από τις 10 κορυφαίες οικονομίες του κόσμου", ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σε τελετή εγκαινίων στη νοτιοανατολική επαρχία Γκαζιαντέπ.

"Το μόνο που θέλουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μέσω των επενδύσεων, της απασχόλησης, της παραγωγής, των εξαγωγών και του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και έτσι να επιτύχουμε τους στόχους μας το συντομότερο δυνατό", είπε ο Ερντογάν.

Η λίρα έκλεισε την εβδομάδα με επιθετική ανάκαμψη, κάνοντας ένα άλμα άνω του 50% μετά τα πτωτικά επίπεδα ρεκόρ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αφού η ανορθόδοξη πολιτική του Ερντογάν για μείωση των επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού έστειλε το νόμισμα σε ''ελεύθερη πτώση''. Ο πληθωρισμός στη χώρα έχει εκτοξευθεί στο 21%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις