Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Τα Rafale φέρνουν εκλογές... ίσως και τον Μάιο: Τι μας έδειξαν και τι δεν είδαμε


 «Η αυτού εξοχότης» Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρωταγωνιστής της χθεσινής κακοστημένης φιέστας που έστησε το Μαξίμου για την υποδοχή των έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale. 

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ «οργίασαν» με τις φωτογραφίες και τα βίντεο από το σόου, ενώ στη συνέχεια μας «βομβάρδισαν» με ειδήσεις από την Τουρκία, περί οργής της Άγκυρας κτλ. 

Πράγματι η απόκτηση των Rafale είναι μια σπουδαία κίνηση για την άμυνα της Ελλάδας, την ώρα μάλιστα που υπάρχει ένας γείτονας που προκαλεί καθημερινώς. Είδαμε λοιπόν την φιέστα, είδαμε τα βίντεο που δημοσίευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το σήμα της ΝΔ να «ντύνει» τα Rafale, είδαμε τον πρωθυπουργό να αποκαλείται ως η «αυτού εξοχότης» και διάφορα άλλα ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να κερδίσει ψήφους... εκ των δεξιών της. 

Έχουμε αναλύσει άλλωστε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ποσοστό, περίπου 13%, το οποίο ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές Νέα Δημοκρατία και πλέον «ψάχνεται» για κάποιο άλλο πατριωτικό κόμμα, χωρίς ωστόσο να έχει κατασταλάξει. 

Οι χθεσινές εικόνες όμως μας δείχνουν ότι πάμε σε κάλπες και μάλιστα... άμεσα, κάτι το οποίο τονίζουν (πλέον) και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Χαρακτηριστικά η «Καθημερινή» γράφει:

«Εκλογές! Εκλογεεές! Αυτή είναι η πρώτη παρόρμηση της δημοσιογραφικής αγοράς σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλωπίσει το προφίλ της. Το χθεσινό σποτ όμως, που διαφήμιζε την άφιξη των πρώτων ελληνικών Rafale, κάπως σαν να δικαιολογούσε το αντανακλαστικό. Όχι επειδή η κυβέρνηση προέβαλε την προμήθεια σαν επίτευγμά της. Αλλά επειδή το σποτ έφερε στο τέλος την υπογραφή –και το σήμα– της Νέας Δημοκρατίας. Ο σολοικισμός της μετατροπής του νέου όπλου της εθνικής άμυνας σε κομματικό προπαγανδιστικό υλικό έγινε σε κάποιους αμέσως αντιληπτός στο επιτελείο της κυβέρνησης. Άλλοι, πάλι, ισχυρίζονταν ότι «δεν βλέπουν πρόβλημα». Το σποτ, ούτως ή άλλως, είχε ήδη αναρτηθεί στους λογαριασμούς του πρωθυπουργού στα κοινωνικά δίκτυα. Οπότε περιθώρια διορθώσεων δεν υπήρχαν. Αναζητούνταν τα περιθώρια σωφρονισμού του γραφείου Τύπου του κόμματος, στο οποίο κάποιοι χρέωναν την υπερβολή».

Και αφού πάμε άμεσα σε εκλογές και αφού εκ των δεξιών της ΝΔ δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που να έχει κερδίσει αυτό το 13%, η ΝΔ βλέπει ξανά «φως» και με κακοστημένες φιέστες προσπαθεί να πάρει όσες περισσότερες ψήφους μπορεί. 

Την ίδια ώρα βεβαίως υπάρχουν εικόνες που έχουν... «θαφτεί». Εκτός τα του κορωνοϊού και τους εκατοντάδες θανάτους λόγω των κυβερνητικών επιλογών (σταμάτησαν και τα μονοκλωνικά οι απίστευτοι), χθες οι Τούρκοι συνέχισαν να παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο. 

Συγκεκριμένα, τέσσερις σχηματισμοί συνολικά εννιά τουρκικών F-16 προέβησαν σε 10 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας αλλά και έξι παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών. Τρία μάλιστα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή, αφού η Πολεμική μας Αεροπορία αναχαίτισε τους Τούρκους πιλότους.

Εκτός από αυτό σήμερα η Τουρκία αναμένεται να πραγματοποιήσει άσκηση έρευνας και διάσωσης σε περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου. Από την Αθήνα... κανείς δεν ασχολήθηκε, ήταν απασχολημένοι με το να διαφημίζουν τα Rafale. 

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε την ήττα της κυβέρνησης με τον East Med, εκεί που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε «στριπτίζ» στον Κ.Μητσοτάκη, καθώς σύμφωνα με το defencenet.gr ο Άμος Χοκστάιν αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση γνώριζε για την ακύρωση του σχεδίου αρκετό καιρό πριν το non-paper των ΗΠΑ. 

Αλλά και την ακρίβεια που έχει «χτυπήσει κόκκινο», καθώς πλέον οι αυξήσεις στις τιμές έχουν «πνίξει» τους ήδη «πνιγμένους» Έλληνες. 

Τα Rafale είναι η μόνη «νίκη» της κυβέρνησης εδώ και αρκετό καιρό και δεν αναμένεται να υπάρξει και άλλη, γι' αυτό το λόγο δόθηκε και η δέουσα προσοχή για την προβολή τους.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις