Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Ο Ερμής Τρισμέγιστος γράφει για τους έσχατους χρόνους


 Ο Ερμής Τρισμέγιστος γράφει για τους έσχατους χρόνους:

[..] Διότι το σκοτάδι θα προτιμάται από το φως και ο θάνατος θα κρίνεται ωφελιμότερος από την ζωή· κανείς δεν θα κοιτάζει ψηλά τον ουρανό· ο ευσεβής θα θεωρείται τρελός και ο ασεβής σοφός, ο εμπαθής γενναίος και ο κακός θα θεωρείται ενάρετος. Διότι η ψυχή και όλα γύρω από αυτήν, με βάση τα οποία γεννήθηκε αθάνατη είτε τα οποία ακολουθώντας επιτυγχάνει την αθανασία, όπως σας εξήγησα, όχι μόνο θα θεωρούνται γελοία, αλλά και ματαιότητα.

Αλλά, πιστέψτε με, θα οριστεί και θανατική ποινή σε αυτόν ο οποίος θα αφιερώσει τον εαυτό του στην λατρεία τού Νου. Νέα δίκαια θα θεσπιστούν, νέοι νόμοι· τίποτα ιερό, τίποτε όσιο ούτε αντάξιο του ουρανού και των επουράνιων δεν θα ακούγεται ούτε θα πιστεύεται με τον νου. Ας είναι καταραμένος ο χωρισμός των Θεών από τους ανθρώπους · μόνον οι επιβλαβείς δαίμονες θα παραμείνουν, οι οποίοι αναμεμειγμένοι με το ανθρώπινο γένος θα καλούν καταναγκαστικά τούς δύστυχους ανθρώπους σε κάθε συμ­φορά θράσους, σε πολέμους, σε αρπαγές, σε απάτες και σε όλα όσα είναι αντίθετα στην φύση της ψυχής.

Τότε δεν θα κρατήσει την ισορροπία της η γη, ούτε η θάλασσα θα ταξιδεύεται από τους ανθρώπους, ούτε ο ουρανός από τις τροχιές των άστρων ούτε θα μείνει σταθερή στον ουρανό η τροχιά τους · κάθε θεϊκή φωνή θα σιωπά από την καταναγκαστική λογοκρισία · οι καρποί της γης θα αλλοιωθούν, ούτε η γη πλέον θα είναι γόνιμη και ο ίδιος ο αέρας θα αλλοιωθεί από μια θλιβερή νάρκωση.

Και τέτοια θα είναι η γήρανση του κόσμου · η ασέβεια, η αταξία, ο παραλογισμός κάθε αγαθού. Όταν όλα αυτά συμβούν, Ασκληπιέ, τότε εκείνος ο Κύριος και Πατέρας, ο Θεός ο κυρίαρχος και κυβερνήτης του ενός Θεού, κοιτάζοντας τα ήθη και τις ηθελημένες πράξεις, και αντιστεκόμενος με την βούλησή του, η οποία είναι η αγαθότητα του Θεού, στην αταξία και στη διαφθορά των πάντων, και διορθώνοντας το λάθος και καθαρίζοντας όλη την κακία είτε με κατακλυσμό είτε καταστρέφοντάς την με φωτιά είτε δίνοντας τέλος με αρρώστιες επιδημικές και διεσπαρμένες σε διάφορους τόπους, θα ανακαλέσει τον κόσμο στην Πρωταρχική και Αληθινή του μορφή, ώστε να φαίνεται στους 'Ζωντανούς' ανθρώπους , αξιολάτρευτος και θαυμαστός και ο Θεός Πατέρας και αποκαταστάτης αυτού του τόσο μεγάλου έρ­γου, κι έτσι να λατρεύεται από συνεχείς ύμνους [..]


Απόσπασμα από τα «Ερμητικά Κείμενα», εκδόσεις ''ΚΑΚΤΟΣ''

Christos Papapanagiotou:

Ο ΟΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΤΑΙΟΣ... ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΣΧΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΣΤΗΣ!!!! ΑΥΤΟΣΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω!


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις