Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Έρευνα-σοκ του Β.Τσαουσίδη: Θνητότητα 68,5% στις ΜΕΘ λόγω διάλυσης του ΕΣΥ! - Έλεγε ψέματα η Μ.Γκάγκα;


 Διαζύγιο από την ιατρική φαίνεται πως έχει πάρει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, καθώς χθες υποστήριξε ότι «κανένας ασθενής δεν πέθανε λόγω burn out υγειονομικού» και πως η θνητότητα στις ΜΕΘ είναι κάτω του 60%. 

Την ίδια ώρα που η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας γίνεται... ένα με την προπαγανδιστική μηχανή του Μαξίμου, επιχειρώντας να παρουσιάσει την αυξημένη θνητότητα της χώρας μόνο ως αποτέλεσμα του χαμηλού εμβολιασμού, μια σειρά επιστημόνων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας να υπάρξει διερεύνηση των αιτιών και δείχνουν το ΕΣΥ ως «αχίλλειο πτέρνα».


Η μελέτη αλλά και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε ο διευθυντής στο Εργαστήριο Προγραμματισμού και Επεξεργασίας Πληροφοριών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Βασίλης Τσαουσίδης είναι αποκαλυπτικά: Η θνητότητα στις ΜΕΘ της χώρας υπολογίζεται περίπου στο 68,5%, ενώ περίπου το 62,5% των συνολικών θανάτων από Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2022 συνέβησαν εκτός ΜΕΘ. Παράλληλα, από την ανάλυση των στατιστικών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. προκύπτει πως και οι θάνατοι από άλλες αιτίες στη χώρα αυξήθηκαν κατά 5% το 2021 σε σχέση με το 2020.

Σχολιάζοντας μάλιστα τη συγκεκριμένη μελέτη, ο καθηγητής αναφέρθηκε σε σαφείς ενδείξεις που παραπέμπουν στην ανεπάρκεια του συστήματος υγείας ως τον κυρίαρχο λόγο για την υψηλή θνητότητα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιμένει στις αναστολές εργασίας και έχει αφήσει εκτός ΕΣΥ περίπου 5.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς που θα μπορούσαν άμεσα να βοηθήσουν. 

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ... το αποκαλυπτικό βίντεο του pronews.gr είναι χαρακτηριστικό: 

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις